Plastici vzpomenou na Mejlu Hlavsu. Promítnou i dosud nezveřejněná videa

Vydáno 17.01.2014 | autor: redakce

Nedožitých 63 let Mejly Hlavsy připomenou jeho někdejší spoluhráči z The Plastic People of The Universe. Vzpomínkový koncert se uskuteční 17. ledna v pražském Paláci Akropolis.

Plastici vzpomenou na Mejlu Hlavsu. Promítnou i dosud nezveřejněná videa Plastici vzpomenou na Mejlu Hlavsu. Promítnou i dosud nezveřejněná videa

hlavsa2 jpg 000 lnbMejla Hlavsa by se letos dožil 63 let

Na vzpomínkové akci, kde Plastici vzdají hold svému zakladateli Mejlovi Hlavsovi, se očekává řada souputníků a dalších osobností českého undergroundu. Koncert doplní projekce fotografií i dosud nepublikované videomateriály z osmdesátých let.

The Plastic People of The Universe na podzim loňského roku oslavili 45 let existence kapely, stále koncertují v tuzemsku i v zahraničí a na březen 2014 chystají symfonické provedení svého zásadního díla Co znamená vésti koně. V Paláci Akropolis vystoupí v sestavě: Vratislav Brabenec (saxofony, zpěv), Josef Janíček (klávesy, tahací harmonika, zpěv), Joe Kararafiát (kytary, zpěv), Jiří Kabeš (viola, zpěv), Eva Turnová (basová kytara, zpěv) a Jaroslav Kvasnička (bicí).

Mejla Hlavsa, mimo jiné člen DG 307, Půlnoc, Garáž, Fiction a obdivovatel Velvet Underground a Franka Zappy, zemřel 5. ledna 2001, dva měsíce před padesátinami, na recidivu rakoviny plic.

TZ, ape

zavřít