Svět podle Bella: frontman The Prostitutes pokřtí svůj sólový debut

Vydáno 23.01.2014 | autor: redakce

Sólová deska frontmana The Prostitutes Adriana T. Bella vyšla koncem loňského roku v relativní tichosti, avšak okamžitě si vysloužila nadšené reakce. Muzikant svůj debut pokřtí 21. února v pražském klubu La Loca.

Svět podle Bella: frontman The Prostitutes pokřtí svůj sólový debut Svět podle Bella: frontman The Prostitutes pokřtí svůj sólový debut

adrian 10 Adrian T. Bell vydal s The Prostitutes tři studiové desky. Different World je jeho sólová prvotina

Ve svém sólovém projektu se Adrian spojil s vycházející hvězdou britského hudebního průmyslu Michaelem Rendallem (v minulosti spolupracoval např. s Killing Joke, Paulem McCartneym, s tibetskými mnichy řádu Gyuto a mnoha dalšími) a společně natočili skladeb se silnými příběhy o dozrávání, milování, pádech a vstávání, o soukromých revolucích a zanechání vlastního otisku na zemi.

Název alba Different World odkazuje podle muzikanta k relativně nedávným dobám, kdy bylo běžné, že vám otec dal jednu za ucho a matka vás poslala ven si hrát, než uvaří večeři. A kdy se písničky skládaly srdcem a s plným nasazením, spíš než v rámci marketingové strategie. Prvním singlem alba je skladba Realize, jejíž videoklip natočila Adrianova čtrnáctiletá dcera Sophie.

"Album je extrémně líbivé, chytlavé a na první poslech přístupné a otevřené - ovšem ne způsobem, který by byl jakkoliv levný a otravný," napsala v recenzi nahrávky na iREPORTU Lucie Malá. {vypnoutlink:Lucie}

TZ, ape

 

zavřít