George Michael symfonicky: nové album po deseti letech

Vydáno 21.01.2014 | autor: redakce

Jak již název naznačuje, nepůjde o klasické studiové album, ale o desku, která je vzpomínkou na stejnojmenné turné, které George Michael absolvoval v letech 2011 a 2012.

George Michael symfonicky: nové album po deseti letech George Michael symfonicky: nové album po deseti letech

George Michael - SymphonicaGeorge Michael v Česku vystoupil v roce 2011, a to hned dvakrát

O produkci desky, jež se na trhu objeví 17. března, se postaral sám interpret za pomoci Phila Ramona, který producentsky dohlížel i na úspěšná alba Roda Stewarta, Paula McCartneyho, Eltona Johna nebo Boba Dylana.

Album slibuje i několik coververzí. Půjde například o The First Time Ever I Saw Your Face od Ewana MacColla, skladbu Idol z repertoáru Eltona Johna či osobitou verzi písně Let Her Down Easy původně od Terence Trent D'Arbyho. Poslední zmiňovaná byla vybrána za pilotní singl celé desky.

George Michael je jedním z nejúspěšnějších britských interpretů. Během dosavadní kariéry (ať už v rámci milovaného dua Wham!, tak i na sólové dráze) prodal více než 120 miliónů desek a stal se ikonou a inspirací pro mnohé jeho mladší kolegy jako Beyoncé, Adele nebo Justina Timberlakea, kteří George Michaela uvádějí jako jednoho ze svých hudebních vzorů.

TZ, ape


 

George Michael Symphonica TOP

zavřít