Na Pohodu zamíří z britských ostrovů Mogwai a Tricky

Vydáno 22.01.2014 | autor: redakce

Slovenský festival Bažant Pohoda rozšiřuje line-up letošního ročníku. Vedle již oznámených interpretů jako Kraftwerk, Azealia Banks a Suede vystoupí na trenčínském letišti Mogwai a Tricky.

Na Pohodu zamíří z britských ostrovů Mogwai a Tricky Na Pohodu zamíří z britských ostrovů Mogwai a Tricky

mogwai 13Mogwai

Skotská formace Mogwai není na hudebním poli nováčkem - aktuálně jí vychází již osmé studiové album. Rave Tapes navazuje na ranou post-rockovou tvorbu kapely, zároveň ale přidává nové eletronické zvuky a pánové se nechali inspirovat i svým nedávným skládáním filmové hudby. Mogwai vystoupili v roce 2008 v pražské Arše a před dvěma lety na festivalu Colours of Ostrava.

Tricky v Česku již koncertoval, na Slovensko ale míří podobně jako Mogwai v koncertní premiéře. Adrian Thaws, jak zní Trickyho vlastní jméno, je jedním z předních zástupců trip-hopu. Je vidět, že tento žánr festivalu sedí a po Portishead, kteří zde okouzlili publikum v roce 2011 se bude i on snažit potvrdit, že do důchodu má stále daleko. Jeho posledním počinem je loňská deska False Idols, pro kterou mu byl inspirací svět celebrit.

Festival Bažant Pohoda 2014 se uskuteční v termínu 10. až 12. července na letišti u Trenčína. Pro více informací o vstupenkách a aktualitách navštivte oficiální webové stránky.

TZ, Ondřej Bambas

zavřít