První jména na Szigetu: Placebo, QOTSA, Klaxons, Calvin Harris

Vydáno 24.01.2014 | autor: redakce

Půl roku před vypuknutím dvaadvacátého ročníku festivalu Sziget oznámili pořadatelé první potvrzená jména. Jedna z nějvětších evropských akcí se bude konat 11. - 18. srpna v Budapešti.

První jména na Szigetu: Placebo, QOTSA, Klaxons, Calvin Harris První jména na Szigetu: Placebo, QOTSA, Klaxons, Calvin Harris

DSC 2893 01Sedmidenní festival Sziget patří mezi největší evropské akce

Letošní ročník festivalu proběhne o týden později než předchozí roky. Károly Gerendai, zakladatel a hlavní organizátor Sziget Festivalu, k tomu říká: "Posun termínu Szigetu o jeden týden později vnímáme jako správné rozhodnutí, protože nyní můžeme potvrdit lepší jména než vloni touto dobou. Jednoduše řečeno, je větší šance, že skvělé kapely budou právě v těch dnech na evropském turné."

Vedle zvučných jmen jako Queens of the Stone Age, Placebo nebo Calvin Harris se v první várce ohlášených jmen objevuje jedna z nejpopularnějších alternativně rockových kapel současné Anglie Bastille, indie rockeři Klaxons, holandský DJ Laidback Luke, belgičan Stromae, jenž mísí elektro s hiphopem, eurodancem a prvky africké hudby nebo Imagine Dragons, čerství držitelé titulu Nováček roku na European Festival Awards.

TZ, ape, foto: Foto: Czinjepolschi Dragoș (www.mixtopia.ro)


 

sziget 03 TOP

zavřít