Festival pro Tibet

Vydáno 22.02.2007 | autor: redakce

Občanské sdružení M.O.S.T. pořádá již pošesté řadu akcí, které mají za cíl upozornit na nepříznivý vývoj v zemi „na střeše světa“.

Festival pro Tibet Festival pro Tibet

Ozdobou letošního ročníku bude výstava fotografií režiséra V. Síse a kameramana J. Vaniše. Jde o záběry více než půl století staré. Ve své době obletěly takřka celou Evropu a zavítaly i do Ameriky. Autoři měli štěstí, že mohli nafotit tajemný Tibet v letech 1953-1955. Pobývali zde ve zlomových dějinných momentech. O pronásledovaném čínském hnutí Falung Gong, o nehumánních praktikách na vězních svědomí končících i odebíráním orgánů pojednává přednáška Kamila Rakyty.



Dalšími akcemi bude promítání dokumentárních filmů, oblíbené čtení pohádek, mýtů lidu ze „Střechy světa“, diaprojekce a beseda s tibetoložkou PhDr. Ondomišiovou. V Boomerangu čeká pravá bollywoodská diskotéka. Milovníci filmu mohou zhlédnout Kim Ki-Dukovo „Jaro, léto, podzim, zima…a zase jaro“ nebo film „Dotek z druhého břehu“.



V rámci akce proběhnou dva hudební minifestiválky nabité zajímavou hudbou skupin DVA, Bugaboo, FOLK3MAIL, AllSkaPones a stálice české alternativy Majerovy Brzdové tabulky.

Info na www.protibet.org

Akce proběhne od 1. března do 25. března
zavřít