Co vychází v únoru: přehled novinek

Vydáno 24.02.2014 | autor: redakce

Novým nahrávkám posledního únorového týdne vévodí už dvanáctá řadovka Becka. Vědět o sobě dávají rockeři The Fray, domácí Ohm Square nebo Lucie Bílá.

Co vychází v únoru: přehled novinek Co vychází v únoru: přehled novinek

 

beck-morning-phase-coverBeck - Morning Phase

Americký hudebník Beck se s novým studiovým albem vrací po téměř šesti letech. Novinka nazvaná Morning Phase nese třináct autorských písní. Jak umělec sám uvádí, novinka je jakýmsi společníkem jeho alba Sea Change, které vyšlo v roce 2002. Nová kolekce je podle jeho slov "návratem k ohromujícím hudebním harmoniím, řemeslné tvorbě písní a přináší obrovské množství emocí a nakažlivého optimismu." Beck dal během nahrávání dohromady materiál na celé dvě desky. Tu druhou hodlá navíc vydat ještě tento rok.

 

the fray 2014 COVThe Fray - Helios

Američtí rockeři The Fray se připomínají po dvou letech albem Helios. Jde o jejich čtvrtou nahrávku. Prvním singlem, který kapela vypustila už v říjnu, je skladba Love Don't Die. The Fray existují od roku 2002 a úspěchu se dočkali už o tři roky později debutem How to Save a Life. V současnosti fungují ve složení: Isaac Slade, Joe King, Ben Wysocki, Dave Welsh.

 

 

Ohm Square CPBSAOhm Square - Curious Place Between Souls And Atoms

Ohm Square nachystali na konec února své šesté album. Kapela, která je základním pilířem české elektronické scény, servíruje mix avantgardního popu a r'n'b s příměsí nejnovějších elektronických trendů, ale nezapomíná ani na křehké, chytře vystavěné popové melodie a nezaměnitelné vokály. Album A Curious Place Between Souls And Atoms obsahuje celkem tracků. Jedním z nich je i skladba Humanic, k níž vzniknul také videoklip.

 

 

Lucie Bila recital COVLucie Bílá - Recitál

Lucie Bílá se po čase opět spojila s klavíristou Petrem Maláskem a společně během jednoho dne a bez jediného střihu natočili album Recitál. Nahrávka přináší patnáct dobře známých písní z jejího repertoáru jako Jsi můj pán, Láska hory přenáší, Most přes minulost, On byl tak nádherný, Boubel a také píseň Petra Maláska s textem Pavla Vrby Modi. "Recitál je jeden z nejemotivnějších, neupřímnějších a nejkrásnějších projektů, jaké jsem kdy lidem připravila..." dodává ke své novince Lucie Bílá.

 

 

  • Celtic Woman - Emerald: Musical Gems
  • Adrenaline Mob - Men Of Honor
  • Schoolboy Q - Oxymoron
  • Suede - European Tour 2013
  • House Of Lords - Precious Metal
  • Dva - Nipomo

 

bombay-bicycle-club-so-long-see-you-tomorrowBombay Bicycle Club - So Long, See You Tomorrow

So Long, See You Tomorrow je čtvrtým albem britské indie kapely Bombay Bicycle Club, jež vznikla v roce 2006. Aktuální počin navazuje na tři roky starou desku A Different Kind of Fix a podle zahraničních recenzí se na ní oproti předchozí tvorbě objevují i vlivy world music. Nahrávku, jež obsahuje deset skladeb, produkoval frontman Jack Steadman.

 

 

Nina Persson Animal HeartNina Persson - Animal Heart

Na nové album The Cardigans čekají fanoušci už od roku 2005. Vědět tak o sobě dává aspoň středobod kapely, zpěvačka Nina Persson. Nepočítáme-li dvě alba, jež vydala pod jménem projektu A Camp, je nahrávka Animal Heart jejím prvním sólovým počinem. Album nese třináct skladeb a kromě zpěvačky se na něm podílel i její manžel a člen zmíněného projektu A Camp, Nathan Larson.

 

 

Band Of Horses Acoustic At The RymanBand Of Horses - Acoustic At The Ryman

Rok a půl od poslední, v pořadí čtvrté řadovky Mirage Rock vypustili Band of Horses živák Acoustic At The Ryman. Kapela, která letos slaví deset let existence, nahrávku pořídila během dvou koncertů v dubnu loňského roku v Nashvillu. Obsahuje desítku jejich nejlepších songů v akustickém provedení.

 

 

 

kafka bandKafka Band - Das Schloss

Nový literárně-hudební projekt vznikl v létě loňského roku a je inspirován komiksovou adaptací nedokončeného románu Franze Kafky Zámek. Ve skupině se znovu sešli výtvarník a zpěvák Jaromír 99 (Priessnitz a Umakart) a spisovatel Jaroslav Rudiš, které proslavila spolupráce na komiksové trilogii Alois Nebel, ale pamatovat si je můžeme třeba i z hudebního projektu Jaromír 99 & The Bombers. Do kapely pozvali hudebníky ze skupin Umakart, Priessnitz, Tata Bojs a Lesní zvěř. Prvním singlem je skladba Ankunft / Příchod.

 

Prodavac Maly rajeProdavač - Malý ráje

Malý ráje znamenají osm tracků, žánrově oscilujících mezi popem elektrem i postpunkem. Malý ráje nahrála kapela, kterou vedle Šampóna (zpěváka již neexistujících Sporto) tvoří ještě Pe.Klo, Kluk a Stejky, za necelé dva dny ve studiu Jámor Ondřeje Ježka, čímž podle vlastních slov chtěla co nejpřesvědčivěji zachytit energii živého hraní i atmosféru konkrétní chvíle.

 

 

  • Benmont Tench - You Should Be So Lucky
  • Torun Eriksen - Visits
  • Steve Nieve - ToGetHer
  • Cynic - Kindly Bent To Free Us
  • Temples - Sun Structures
  • The Glitch Mob - Love Death Immortality

 

 

Toni Braxton LovemarriagedivorceToni Braxton & Babyface - Love, Marriage & Divorce

Úspěšná zpěvačka Toni Braxton na sebe naposledy upozornila před čtyřmi lety nahrávkou Pulse. Novinka Love, Marriage & Divorce je albem duetů s další legendou R&B, Babyfacem. Dvojice, jež v součtu získala 16 cen Grammy, natočila celkem jedenáct skladeb. Prvním singlem, jež se objevil už loni v létě, je skladba Hurt You, aktuálním pak píseň Where Did We Go Wrong. Pro šestačtyřicetiletou zpěvačku jde o osmé album.

 

 

suzanne vega tales from the realm COVSuzanne Vega - Tales From The Realm Of The Queen Of Pentacles

Tales From The Realm Of The Queen Of Pentacles je prvním materiálem Suzanne Vega po sedmi letech. Zpěvačka a skladatelka na nahrávce spolupracovala s umělci jako Larry Campbell, Peter Gabriel nebo Tony Levin. Mezi desítkou skladeb jistě zaujme track Don't Uncork What You Can't Contain, jenž obsahuje samply z devět let staré pecky Candy Shop 50 Centa.

 

 

behemoth thesatanistBehemoth - The Satanist

Už desáté album ve své třiadvacet let trvající kariéře připravili polští blackmetalisté Behemoth. Nahrávka měla vyjít už v loňském roce, avšak kvůli potížím s finálním mixem se datum releasu posunulo. Sestava Nergal - Seth - Orion - Inferno nahrávala doma v Polsku, mixovalo se v Los Angeles a master vznikal v New Yorku. Prvním singlem, k němuž vznikl i videoklip, je skladba Blow Your Trumpets Gabriel.

 

 

Katy B - Little RedKaty B - Little Red

Kathleen Anne Brien aka Katy B letos oslaví pětadvacetiny. S předstihem si nadělila druhou studiovou desku Little Red. Nástupce tři roky starého debutu On a Mission, díky němuž si zpěvačka vysloužila nominaci na prestižní Mercury Prize, obsahuje dvanáct skladeb. Mezi spolupracovníky najdeme mimo jiné dvorního producenta Robbieho Williamse Guye Chamberse. Prvními dvěma singly jsou kousky 5 AM a aktuální Crying for No Reason.

 

 

kocab 2014 COVKocáb/Proudfoot/Donati/Sheehan - Aftershock

Nové rockové album s  názvem Aftershocks je mezinárodním projektem čtyřech hudebníků. Hudba a texty jsou společným dílem Michaela Kocába a Glenna Proudfoota. Jedenáct skladeb, žánrově oscilujících na pomezí klasického rocku až rock metalu, je opatřeno anglickými texty. Zbytek sestavy tvoří Bubeník Virgil Donati a baskytarista Billy Sheehan.

 

 

  • +++ - +++
  • Broken Bells - After The Disco
  • Boys Noize - Out of the Black
  • Caliban - Ghost Empire
  • Maxïmo Park - Too Much Information

 

Within Temptation HydraWithin Temptation - Hydra

Hydra je v diskografii Within Temptation šestým albem. Nizozemské sestavě na nahrávce hostuje několik známých tváří: bývalý zpěvák Killswitch Engage Howard Jones, rapper Xzibit, bývala zpěvačka Nightwish Tarja Turunen nebo zpěvák Soul Asylum Dave Pirner. První singl Paradise (What About Us?) kapela vypustila už loni v září, aktuálním kouskem je píseň Whole World Is Watching. Celkově na desce najdeme deset skladeb. 11. března představí kapela nový materiál i v Česku.

 

Mike and The Mechanics The Singles 1985-2014Mike + The Mechanics - The Singles 1985-2014

Tři roky od vydání poslední řadové desky The Road vydávají Mike + The Mechanics album největších hitů. Mezi osmnácti skladbami nemůžou chybět nejslavnější kousky Silent Running (On Dangerous Ground), All I Need Is A Miracle, The Living Years, Over My Shoulder nebo Another Cup Of Coffee. V kapele, jež funguje od roku 1985, zůstal po reunionu v roce 2010 ze zakládajících členů pouze Mike Rutherford.

 

 

Stapp Scott Proof Of LifeScott Stapp - Proof Of Life

Druhé sólové slbum zpěvák Creed Scotta Stappa vychází v Česku několik měsíců po oficiálním světovém releasu. Podle zpěváka je aktuální nahrávka, jež obsahuje jedenáct skladeb, nejvýznaměším počinem jeho kariéry. "Udělal jsem toho v životě hodně špatného, ale naučil jsem se, že ze všeho zlého se můžu poučit. Tato nahrávka zaznamenává mé vnitřní boje a je to neupřímnější materiál, který jsem kdy napsal," říká k nahrávce muzikant.

 

Stansfield Lisa SevenLisa Stansfield - Seven

Sedmačtyřicetiletá zpěvačka Lisa Stansfield vydává své sedmé album. Pojmenovala jej příznačně Seven a servíruje na něm deset skladeb. Pilotním singlem je skladba Can't Dance. V diskografii zpěvačky jde o první materiál po dlouhých deseti letech. Nahrávka vznikala v Los Angeles a Manchesteru ve spolupráci s bubeníkem Johnem Robinsonem, jež se s Quincy Jonesem v minulosti podílel na albu Michael Jacksona Off the Wall.

 

 

De La Tierra De La TierraDe La Tierra - De La Tierra

De La Tierra je nová americká superskupina, v jejímž čele stojí brazilský kytarista, bývalý člen Sepultury Andreas Kisser. Zbytek sestavy, jež se zformovala v roce 2012, tvoří Andrés Giménez (A.N.I.M.A.L.) Sr. Flavio (Los Fabulosos Cadillacs) a Alex González (Maná). Nahrávka obsahuje jedenáct skladeb a podle zahraničních kritik se stylem blíží produkci např. Ill Nino. {vypnoutlink:Seven,Death,Lucie}

 

 

  • The Gaslight Anthem - The B-Sides
  • Augustines - Augustines
  • Angel Haze - Dirty Gold
  • Nashville Pussy - Up The Dosage
  • Dum Dum Girls - Too True

ape

zavřít