Dvacet let po Nirvaně: nová kniha nahlédne i do soukromí kapely

Vydáno 21.02.2014 | autor: redakce

Začátkem dubna uplyne dvacet let od chvíle, kdy svět přišel o Kurta Cobaina. Zhruba ve stejné době se na trhu objeví nová ilustrovaná kniha mapující historii jedné z nejdůležitějších kapel devadesátých let.

Dvacet let po Nirvaně: nová kniha nahlédne i do soukromí kapely Dvacet let po Nirvaně: nová kniha nahlédne i do soukromí kapely

Nirvana-1993-posterNirvana: Krist Novoselic, Kurt Cobain, Dave Grohl

Titul Nirvana - Kompletní ilustrovaná monografie je vůbec první ucelenou obrazovou monografií Nirvany. Podrobný popis bouřlivých dějin kapely doplňují na 192 stranách snímky z pódia i ze zákulisí, letáčky, singly, vstupenky na koncerty, plakáty a další memorabilia.

Nechybí ani recenze desek, popis hudebních nástrojů a další zajímavosti. Autory textu knihy jsou uznávaní spisovatelé a novináři v čele s Charlesem R. Crossem, Gillian G. Gaarovou nebo Bobem Gendronem.

Nejde zdaleka o první knižní dílo věnované Nirvaně. Fanoušci jistě znají tituly Nirvana - Come As You Are z roku 1996, Těžší než nebe - Životopis Kurta Cobaina (2003) nebo šest let starou Nirvana - pravdivý příběh.

TZ, ape

zavřít