Praha pro Kyjev: zahrají The Prostitutes, Portless i Michal Hrůza

Vydáno 23.02.2014 | autor: redakce

V neděli 23. února se na pražském Náměstí Republiky uskuteční dobročinný koncert Praha pro Kyjev. Akci, jež začíná po třetí hodině odpolední, podpoří více než desítka interpretů.

Praha pro Kyjev: zahrají The Prostitutes, Portless i Michal Hrůza Praha pro Kyjev: zahrají The Prostitutes, Portless i Michal Hrůza

michal hruza a kapelaMichal Hrůza a Kapela Hrůzy

Obecně prospěšná společnost Opona ve spolupráci s Člověkem v tísni, United Islands  a Magistrátem hlavního města Prahy v reakci na nejnovější zprávy, které přicházejí z Ukrajiny, uspořádá na Náměstí Republiky koncert Praha pro Kyjev. Poslední zprávy dávají naději, že se tamní dramatickou situaci podaří vyřešit smírem, všechny strany upustí od násilí a dohodnou se na politickém řešení krize.

Pódium na Náměstí republiky se rozezní v 15:15 a vystřídají se na něm: The Prostitutes, Dva, Karolína Kamberská, Nylon Jail, Portless, Sunflower Caravan, Zrní, Prago Union nebo Michal Hrůza. Umělci, kteří přislíbili účast, vystoupí bez nároku na honorář.

Program skončí úderem 22. hodiny. Cílem projektu je jednak vyjádřit solidaritu lidem na Ukrajině, které vlna násilí zasáhla, organizátoři koncertu se také chtějí připojit k apelu na všechny zúčastněné strany ukrajinského rozkolu, aby do jednání přispěly úsilím o pokojné vyřešení vyhrocené situace v Kyjevě a dalších městech. A v neposlední řadě je záměrem koncertu Praha pro Kyjev i podpořit dobrovolnou sbírku, organizovanou Člověkem v tísni, jejíž výnos poputuje lidem postiženým násilnými událostmi na Ukrajině.

TZ, ape

zavřít