Konec února prosvítí coververzemi Nouvelle Vague

Vydáno 24.02.2014 | autor: redakce

Coververze léty osvědčených hitů mohou být pro posluchače utrpením a noční můrou. Francouzští Nouvelle Vague jsou tou vzácnou výjimkou, která staré hity obléká do nového slušivého kabátu, ve kterém potěší oči i uši nejednoho posluchače. Do Prahy se vrátí poslední únorový den.

Konec února prosvítí coververzemi Nouvelle Vague Konec února prosvítí coververzemi Nouvelle Vague

Nouvelle Vague 2014Nouvelle Vague

Repertoár Nouvelle Vague je tvořen především z coverů punkových až postpunkových skladeb, které se objevily s šedesátkovou new wave vlnou. Ty uchopili po svém, přidali taneční rytmy, akustické kytary a něžné hlasy zpěvaček. Vznikly "originální" písně, které s pravými originály mají společného jen velmi málo, snad proto ani fanoušky původních verzí skladby Nouvelle Vague neurazí. Důkazem může být hostování Martina Gorea z Depeche Mode na coveru k jejich Masters and Servants.

Zpěvačky se v Nouvelle Vague mění a to pro pestrost nahrávek i koncertů. V jejich řadách byste našli Mélanii Pain, Vannesu Paradis, Olivii Riuz, ale třeba i Charlieho Winstona.

Jejich pražská zastávka je naplánovaná na 28. února v Paláci Akropolis, kde vystoupí v rámci večera Planet Connection, který bude tentokrát prezentovat francouzskou kulturu. Kromě kapely se představí i francouzští DJs, krátké filmy nebo tradiční francouzské pokrmy.

Jana Václavíková

zavřít