Zběsilost až na kost: Biffy Clyro míří opět do Česka

Vydáno 26.02.2014 | autor: redakce

Necelý rok poté, co téměř srovnali se zemí pražské Roxy, se skotští Biffy Clyro vrátí do Česka. Tentokrát na ně začátkem července čeká mnohonásobně větší pódium hradeckého Rock for People.

Zběsilost až na kost: Biffy Clyro míří opět do Česka Zběsilost až na kost: Biffy Clyro míří opět do Česka

biffyclyro 01Simon Neil na koncertě v Roxy, listopad 2013

Přestože se koncertní zběsilost Biffy Clyro nejlépe koncentruje spíš v klubu, trojice ze sebe dokáže vymáčknout maximum energie i na velkém festivalovém pódiu. Svědčí o tom mimo jiné i loňská vystoupení na britských festivalech Leeds a Reading, maďarském Szigetu nebo rakouském Nova Rocku.

Jako stvořené pro stadionové vyřvávání jsou navíc i některé skladby z jejich poslední řadovky Opposites, jež vyšla jako dvojalbum a Biffy Clyro definitivně katapultovala mezi špičku ostrovní kytarové scény. Přes znatelný studiový posun k dospělejší a méně agresivní tvorbě však Simon Neil, James Johnston, Ben Johnston zůstávají naživo stále divocí, jako tomu bylo u prvních nahrávek.

"To, co předvádíme naživo, se podle mě na albu nedá zachytit. Dáváme do toho strašně moc energie. Ve studiu to nelze udělat stejně. Není tam dav pod pódiem, který hraje na koncertech zásadní roli. To napojení s fanoušky vás dostane. Hraničí to s posedlostí, je v tom něco téměř démonického," potvrzuje kapela.

Biffy Clyro vznikli v roce 1995 a na svědomí mají šest studiových alb.

ape, TZ; foto: Pavel Mužák


Biffy Clyro 2014 TOP

zavřít