Show Eltona Johna v Las Vegas mohou zažít i Češi. V kině

Vydáno 09.03.2014 | autor: redakce

Kdo nestihl naživo vyprodaný prosincový koncert Eltona Johna v pražské O2 aréně má 19. března možnost zažít v kině pověstnou show Eltona Johna z Las Vegas The Million Dollar Piano ve vynikající obrazové i zvukové kvalitě. Celkem 55 českých a 4 slovenská kina se totiž přidají k dalším 1200 světovým kinosálům, které koncert v tento jediný večer uvedou společně ve světové premiéře.

Show Eltona Johna v Las Vegas mohou zažít i Češi. V kině Show Eltona Johna v Las Vegas mohou zažít i Češi. V kině

ej1

Toto inovativní a emocionálně působivé koncertní představení, pro které si Elton John nechal vyrobit unikátní křídlo pokryté 68 LED obrazovkami, bylo dosud uváděno výhradně naživo v koncertní síni Koloseum v Caesarově paláci v Las Vegas. Kromě dalších vynikajících hudebníků Eltona Johna na koncertě doprovází také populární dvojice mladých umělců z Chorvatska 2CELLOS, kteří se proslavili díky neuvěřitelným hudebním kreacím na svoje dvě violoncella a stali se před nedávnem hvězdami sociálních sítí.

Podle kritiky Elton a Las Vegas byli stvořeni jeden pro druhého a sám zpěvák dodává: „V Las Vegas si to opravdu užívám. Vždycky pro mě bylo výzvou a chtěl jsem tu předvést co nejlepší show. Když lidem dáte skvělou hudbu a podívanou a je to baví a mají pocit, že za své peníze dostali to nejlepší, tak není co řešit. Na světě podle mě neuděláte velkolepější show než právě v Koloseu v Las Vegas."

Elton John v rámci koncertu odehraje největší hity své kariéry, jako jsou Rocket Man, Tiny Dancer, Saturday Night's Alright for Fighting, I'm Still Standing, Goodbye Yellow Brick Road, Philadephia Freedom či Your Song.

Strhující podívanou dokresluje působivá a do nejmenšího detailu propracovaná scénografie v barokním stylu, kterou vytvořil designérský tým nedávno zesnulého Marka Fishera a Patricka Woodroffea. Fisher (známý coby autor scény koncertního turné The Wall od Pink Floyd či scény slavnostního zahájení a zakončení Olympijských her v Pekingu v roce 2008) spolu s Woodroffem vytvořili úchvatnou světelnou show, která dokonale souzní s celou scénou. Ústředním bodem scénografie je na zakázku vyrobený klavír z dílny společnosti Yamaha – The Million Dollar Piano. Technologický unikát se zabudovými 68 LED obrazovkami (skutečně v hodnotě milionu dolarů) byl vyroben Eltonovi na míru. Výroba klavíru trvala téměř čtyři roky a výsledný nástroj váží asi 1,5 tuny. „Pro mě je to křídlo uměleckým dílem. Hraju na něco, co budou jednou vystavovat ve Smithsonově institutu," říká Elton John. „Ten nápad posázet piano LED obrazovkami... je to jako kino!"

LIVE: Elton John v Praze kraloval celé tři hodiny

Na koncertu Eltona Johna doprovází kapela ve složení: kytarista Davey Johnston, nedávno zesnulý baskytarista Bob Birch, perkusista John Mahon, bubeník Nigel Olsson a hráč na klávesy Kim Bullard. Speciálním hostem je perkusista Ray Cooper.

Elton je jedním z nejprodávanějších sólových umělců všech dob – na kontě má 35 zlatých a 25 platinových alb, 29 po sobě jdoucích hitů v žebříčku Top 40 a více než 250 milionů desek prodaných po celém světě. Elton je rovněž držitelem rekordu za nejprodávanější singl všech dob – jeho píseň Candle in the Wind z roku 1997 se prodala na 37 milionech nosičů. Od začátku kariéry v roce 1969 již odehrál přes 3000 koncertů po celém světě. Elton John se nedávno stal prvním držitelem ceny Icon Award předávané v rámci Britských hudebních cen, která je udělována za přínos na poli britské hudby a je určena věhlasným umělcům, kteří se svými texty, nahrávkami a koncerty trvale zapsali do britské kultury.

Seznam všech participujících kin je k dispozici na webu společnosti Aerofilms. Předprodej vstupenek probíhá na pokladnách jednotlivých kin. 

TZ, dm

zavřít