Žebřík 2013 Bacardi Music Awards: Skupinou roku jsou Mandrage, nejvíc cen má Kryštof

Vydáno 17.03.2014 | autor: redakce

V anketě Žebřík 2013 Bacardi Music Awards slavili největší úspěch Kryštof, Mandrage a Tomáš Klus. Objevem roku se stali We On The Moon a speciální ocenění převzal Miro Žbirka. Pro cenu za Videoklip roku si přišli "nazí bobři" Hentai Corporation.

Žebřík 2013 Bacardi Music Awards: Skupinou roku jsou Mandrage, nejvíc cen má Kryštof Žebřík 2013 Bacardi Music Awards: Skupinou roku jsou Mandrage, nejvíc cen má Kryštof

Žebřík 2013 Mandrage a Jarda Hudec by TibiSkupina roku Mandrage a ředitel cen Žebřík Jarda Hudec

 

Největší úspěch na vyhlášení cen Žebřík, které proběhlo 15. března ve Fakultě umění a designu Západočeské univerzity v Plzni, zaznamenala stejně jako loni skupina Kryštof. Jejich Cesta se stala Skladbou roku, bodovali ještě v dalších dvou kategoriích a Richard Krajčo se může radovat i z vítězství filmu Křídla lásky nebo druhého místa mezi zpěváky.


Skupinou roku byli vyhlášeni Mandrage, jejichž Siluety jsou navíc podle hlasování hudebních fanoušků druhou nejlepší písní. Objevem roku je mladá brněnská pětice We On The Moon, nejlepší album natočil Vladimir 518 a titulem Akce roku se může pyšnit festival Rock for People. V kategorii zpěvaček prvenství obhájila Anna K před Lenkou Novou a Anetou Langerovou. O největší rozruch se postarali rockeři Hentai Corporation, kteří si přišli nazí a v maskách bobrů pro cenu za nejúspěšnější videoklip.

 

Žebřík 2013 Tomáš Klus by Tibi1Tomáš Klus na Žebříku premiérově představil písně z očekávaného albaŽebřík 2013 Miro Žbirka a Jarda Hudec by TibiSpeciální ocenění iREPORTu převzal Miro Žbirka

 

Na seznamu oceněných jsou také Chinaski, Imodium, Support Lesbiens, Kofe-In, Bags, Lola běží, Matěj Ruppert, festivaly Hrady.cz a Tnkobraní nebo filmy Revival a Hořící keř. Celkem bylo rozdáno 27 sošek z dílny mistra Václava Česáka. Cenu o nejkreativnější počin ZČU obdržel prof. Jaroslav Vlček z katedry fyziky FAV. Speciální ocenění převzal Miro Žbirka, který následně odehrál své "best of", včetně premiéry nového singlu z filmu Fair Play.

Koncertně se prezentovali také A Banquet, UDG či Vladimir 518 s hosty Matějem Ruppertem a Romanem Holým. Největší pozornost poutalo první letošní vystoupení Tomáše Kluse, který exkluzivně představil i několik skladeb z očekávaného nového alba.

 

Žebřík 2013 Hentai Corporation a Tomáš Hanák by TibiO největší rozruch se postarali nazí bobři Hentai Corporation

 

"Jsme rádi, že se pro vyhlášení cen osvědčilo inspirativní umělecké prostředí Fakulty umění a designu, které se všem návštěvníkům i kapelám moc líbilo, a že se Žebřík povedl nové moderátorské dvojici Tomáš Hanák, Bára Poláková, která diváky dokázala bavit bezmála šest hodin," dodává ředitel cen Žebřík Jarda Hudec.

Organizátory Hudebních cen Žebřík jsou magazín iREPORT a společnost Plzeň 2015. Akci podporují Plzeňský kraj, projekt Evropské město kultury 2015 a Ministerstvo kultury ČR. Generálním partnerem je značka Bacardi.

Kompletní výsledky najdete na www.anketazebrik.cz. Hodinový záznam z finálového večera odvysílá Česká televize 25. března ve 21.20 na ČT Art.

 

ŽEBŘÍK 2013 BACARDI MUSIC AWARDS - VÝSLEDKY

Skupina roku

1. Mandrage
2. Chinaski
3. Kryštof

Album roku

1. Idiot – Vladimir 518
2. Dobré nebe – Kofe-in
3. Leave A Message - Support Lesbiens

Skladba roku

1. Cesta – Kryštof ft. Tomáš Klus
2. Siluety - Mandrage
3. Valerie - Imodium

Videoklip roku

1. Equilibristic Brides – Hentai Corporation
2. Valerie - Imodium
3. Cesta – Kryštof ft. Tomáš Klus

Zpěvák roku

1. Tomáš Klus
2. Richard Krajčo
3. Matěj Ruppert

Zpěvačka roku

1. Anna K
2. Lenka Nová
3. Aneta Langerová

Objev roku (pod záštitou společnosti Plzeň 2015)

1. We On The Moon
2. Bags
3. Lola běží

Akce roku

1. Rock for People
2. Trnkobraní
3. Hrady.cz

Film roku

1. Křídla vánoc
2. Revival
3. Hořící keř

Průser roku

1. Miloš Zeman
2. Český slavík
3. Iveta Bartošová

Speciální cena magazínu iREPORT: Miro Žbirka

Cena o nejkreativnější počin Západočeské univerzity: prof. Jaroslav Vlček z katedry fyziky FAV.

 

TZ, foto: Petr Tibi

zavřít