Santana od srdce: na album přispějí Gloria Estefan či Ziggy Marley

Vydáno 03.04.2014 | autor: redakce

Desetinásobný držitel ceny Grammy a člen rock'n'rollové síně slávy Carlos Santana vydá se svoji kapelou první čistě latinské album. Ponese název Corazón (česky srdce) a objeví se začátkem května.

Santana od srdce: na album přispějí Gloria Estefan či Ziggy Marley Santana od srdce: na album přispějí Gloria Estefan či Ziggy Marley

santana live 2013 01Santana loni v srpnu předvedl své umění v Praze


Carlos Santana většinu nových skladeb z chystaného alba představil živě už v prosinci loňského roku během svého koncertu v Mexiku a to za účasti speciálních hostů. Koncert dostal jméno Corazón, Live from Mexico: Live It To Believe It a jeho záznam bude po odvysílání na latinskoamerickém HBO vydán i na DVD.

Mezi speciálními hosty, kteří se objevili jak na koncertě, tak i na albu, jsou: ChocQuibtown, Lila Downs, Gloria Estefan, Los Fabulosos Cadillacs, Juanes, Ziggy Marley, Miguel, Niña Pastori, Pitbull, Samuel Rosa of Skank, Cindy Blackman Santana, Romeo Santos, Wayne Shorter, Soledad a Diego Torres.

Nové skladby, které během show zazněly, jsou tak Santanovým vzdáním holdu hudebnímu dědictví jeho rodného Mexika, ale zároveň ukazují, jak velký osobní vliv kytarový mág má i na současnou hudbu. Je zřejmé, že mnoho současných hudebních žánrů, vč. popu, rocku, salsy, hip-hopu, folku nebo reggae, stále čerpá z latinskoamerické hudby. {vypnoutlink:Believe}

TZ, ape, foto: Matěj Slezák

zavřít