Bryan Ferry z Roxy Music v Praze

Vydáno 08.03.2007 | autor: redakce

Pražská Lucerna přivítá ústřední postavu legendárních Roxy Music. Elegán Bryan Ferry vystoupí v České republice poprvé a představí novou desku Dylanesque.

Bryan Ferry z Roxy Music v Praze Bryan Ferry z Roxy Music v Praze

Zpěvák a skladatel Bryan Ferry pochází z anglického města Washington, kde se narodil 26. září 1945 jako syn horníka. První hudební pokusy přicházejí v době studia umění na univerzitě v Newcastlu, kde působí spolu s kapelou The Banshees. Později (rok 1970) se připojil k soulovému projektu The Gas Board, kde se poprvé setkal s basistou Grahamem Simpsonem, se kterým založil mnohem známější Roxy Music.



Právě v těchto dnech vydává Bryan Ferry novinku, na které vzdává hold svému oblíbenci - písničkáři Bobu Dylanovi. Album dostalo stylový název „Dylanesque“ a obsahuje mimo jiné skladby “The Times They Are A-Changin’,” “Knockin’ On Heaven’s Door,” “Just Like Tom Thumb’s Blues,” “Simple Twist Of Fate” nebo “All I Really Want To Do“.

Bryan Ferry podpoří album na sérii koncertů a poprvé zavítá i do České republiky, kde se představí v pražské Lucerně 14. května.
zavřít