Co vychází v dubnu: přehled novinek

Vydáno 28.04.2014 | autor: redakce

Poslední dubnový týden potěší zejména fanoušky Damona Albarna, který se vytasí se svojí první sólovkou. Porci ostřejšího muziky posílá do světa Brody Dalle a obsáhlý živák nachystali Imagine Dragons.

Co vychází v dubnu: přehled novinek Co vychází v dubnu: přehled novinek

 

damon albarn everydayrobots COVDamon Albarn - Everyday Robots

Lídr britpopové party Blur i komiksové superkapely Gorillaz na své debutové desce Everyday Robots nabízí dvanáct velmi osobních skladeb. Písničky jsou inspirované hlavně životem v dnešním neosobním světě, jenž je plný počítačových her a mobilních telefonů, ale také protagonistovými zážitky z dětství. Natáčení probíhalo v průběhu loňského roku s producentem Richardem Russellem. Na albu se jako hosté objeví Brian Eno a zpěvačka Natasha Khan alias Bat For Lashes.

 

 

brody-diploid love COVBrody Dalle - Diploid Love

Brody Dalle byla nejprve zpěvačkou punkových The Distillers a pak členkou alternativní skupiny Spinnerette. Na letošek nachystala svoji první sólovku Diploid Love. Na albu najdeme devět songů včetně aktulního singlu Don't Mess With Me. Na albu hostují umělci jako Shirley Mason z Garbage, Nick Valensi z The Strokes nebo Emily Kokal z Warpaint. Brody Dalle svoji sólovku představí už je právě na turné s Queen of the Stone Age, s nimiž zamíří se 11. srpna představí i pražskému publiku.

 

 

Imagine Dragons Night Visions covImagine Dragons - Night Visions Live

Partička z Las Vegas, která si podmanila fanoušky po celém světě hity It's Time a Radioactive z úspěšné desky Night Visions, vydává živé CD a DVD. Night Visions v živé edici obsahuje 11 skladeb nahraných v The Joint & Red Rocks a tři akustické bonusy z jejich London Sessions. DVD obsahuje také dokument The Making Of Night Visions, celý koncert Live At Red Rocks a čtyři videa.

 

 

 

mirek kemel nicvicMirek Kemel - Nic víc

Miroslav Kemel je dlouholetý přední český karikaturista a také český písničkář. Hraje na akordeon, kytaru a foukací harmoniku. Po natočení debutového alba Krajem šel anděl, přichází s druhým CD Nic víc. Nahrávka obsahuje 12 skladeb a je to průřez tvorby Mirka Kemela delší časovým úsekem.

 

 

  • Fennesz - Bécs
  • Creedence Clearwater Revival - Greatest Hits
  • Insomnium - Shadows Of The Dying Sun
  • Bo Saris - Gold
  • Dagmar Pecková - Sny

 

 

xindl X cechacek made COVXindl X - Čecháček Made

Rok a půl od předchozí nahrávky Láska posílá Xindl X do světa své čtvrté řadové album. Album Čecháček Made nabídne jednak disk nahraný s kapelou a bonusový disk s podtitulem Unpluggiát, kde jsou tytéž písně pouze za doprovodu kytary. Zatímco na předchozí desce Xindl experimentoval s výlety do jiných žánru, na této desce se vrací ke svým hudebním začátkům a ve všech písních míchá písničkářský folk s rapem a s popem. Jedinými hosty jsou slovenská písničkářka Mirka Miškechová a Olga Konigová z kapely Ille.

 

 

karel zich paradaKarel Zich - Paráda

Letošní nedožité výročí Karla Zicha připomíná třídesková komplilace Paráda. Disk 1 je věnovaný Elvisovi a spol. Kompilátor Miloš Skalka, bývalý šéf Presleyho československého Oficiálního fan klubu, vybral písně nazpívané v češtině i v originálu. Druhý disk přináší největší Zichovy hity jako Alenka v říši divů přes Máš chuť majoránky, Měla na očích brýle nebo Dům č. 5 a Paráda. Poslední CD je pak věnováno duetům.

 

 

 

Iggy Azalea New Classic COVIggy Azalea - New Classic

Austrálie není zrovna proslulá taneční hudbou. K čestným výjimkám můžeme nyní počítat i třiadvacetiletou krásku Iggy Azaleu. Tato půvabná blondýnka, vlastním jménem Amethyst Amelia Kelly, se živí též jako modelka. V hudebním průmyslu se pohybuje zhruba dva roky, ale velký zvrat nastal až nyní díky singlům Work a Bounce. New Classic je její albový debut.

 

 

 

deconstructed COVRůzní - DConstructed

Walt Disney Records vydává taneční kompilaci DConstructed, na které najdeme průřez skladeb tohoto labelu od dnes již "klasiky" až po současné hity v remixech těch nejžádanějších DJs / producentů z celého světa. Kompilace obsahuje remixy skladeb z oskarových filmů Lví král či Ledové království, dvě skladby od Daft Punk z filmu Tron: Legacy, sklaby z filmu Úžasňákovi, Příběh hraček a dalších. V roli remixérů se objevují superstars taneční hudby jako Avicii, Armin Van Buuren, Kaskade a mnoho dalších.

 

 

  • Bob Wayne - Back To The Camper
  • André Rieu - Magic Of The Musicals
  • Edguy - Space Police (Defenders Of The Crown)
  • Kronos Quartet - Kronos Explorer Series
  • Fear of Men - Loom
  • Boy - Darkest Visions

 


Black Label Society Catacombs Of The Black VaticanBlack Label Society - Catacombs Of The Black Vatican

Sestava hudebníků kolem frontmana Zakka Wylda má za sebou osm studiových alb a aktuální deváté s názvem Catacombs Of The Black Vatican právě vychází. Jde o první desku, na němž kapela spolupracuje s bývalým bubeníkem Breaking Benjamin, Chad Seliga. Prvním singlem z desky je kousek My Dying Time. Materiál z nového alba zazní 16. června v pražské Roxy. Do Česka se kapela vrátí po dvou letech.

 

 

 

the vampsThe Vamps - Meet The Vamps

Chlapeckou kapelu The Vamps tvoří Brad Simpson, James McVey, Connor Ball a Tristan Evans, jejichž věk se pohybuje mezi osmnácti a devatenácti lety. Našli se společně přes facebook a YouTube a fungují v tomto složení od roku 2012. Na svém kontě mají již desítky vystoupení po celém světě, představili se i jako předskokani na koncertních šňůrách The Wanted nebo Taylor Swift. Prosadili se hitem Can We Dance a aktuálně vydávají debutové album.

 

 

 

Die Happy Everlove

Die Happy - Everlove

Tři roky po nahrávce Red Box se Die Happy vrací s albem Everlove. Německá kapela v čele s češkou Martou Jandovou natočila celkem třináct skladeb. V jednadvacetileté historii kapely jde o osmou řadovou desku. Prvním singlem je skladba I Could Die Happy.

 

 

 

Lacuna Coil Broken Crown HaloLacuna Coil - Broken Crown Halo

Broken Crown Halo je sedmou řadovkou itaslkých gothic metalistů Lacuna Coil. Jde o poslední nahrávku s bubeníkem Cristiano "Criz" Mozzatim a kytaristou Cristianem "Pizza" Migliorem, kteří kapelu opustili v únoru. Z desky jsou venku už tři singly: Nothing Stands In Our Way, Die & Rise a I Forgive (But I Won't Forget Your Name). Album obsahuje jedenáct skladeb, z nichž poslední je věěnována zesnulému členovi Claudio Leovi.

 

 

 

Republic of Two Silent DiscoRepublic Of Two - Silent Disco

Dvojice Jiří Burian a Mikoláš Růžička po tříleté pauze vydávají svoji čtvrtou studiovou desku Silent Disco. Republic of Two si jej produkovali sami, natáčeli ve spolupráci s producentem Ecsonem Waldesem v pražském studiu Biotech. "Při práci na třetí desce jsme hledali nový zvuk, nechali jsme ji uzrát a nechtěli jsme nic uspěchat, to je asi hlavní důvod, proč deska vychází po třech letech od té předchozí," dodává dvojice. Křest alba Silent Disco proběhne v rámci pražského koncertu v divadle Archa 25. dubna.

 

 

 

  • Ziggy Marley - Fly Rasta
  • Ben Watt - Hendra
  • David Garrett - Caprice

 

 

john frusciante enclosure COV

John Frusciante - Enclosure

Bývalý kytarista Red Hot Chili Peppers nelení a necelé dva roky od vydání předchozího počinu PBX Funicular Intaglio Zone má venku další sólovou desku. Enclosure je v pořadí jeho dvanáctou řadovkou. "Enclosure ztělesňuje všechno, o co jsem se uplynulých pět let snažil," vyjádřil se k novému albu muzikant. Na albu najdeme celkem devět skladeb a dva bonusy, prvním zveřejněným songem je kousek Scratch.

 

 

 

yanni inspiratoYanni - Inspirato

Yanni, komponista současné instrumentální hudby, vydává po čtyřech letech příprav album Inspirato. Zpěvákova hudba, doplněná texty vyprávějícími příběhy lásek z Yanniho života, zazní v podání hvězdných hostů, jako je Plácido Domingo, Renée Fleming, Rolando Villazón, Katherine Jenkins či Russell Watson. Umělec patří k nejuznávanějším skladatelům a instrumentalistům současnosti, získal přes 40 platinových a zlatých desek za prodej více než 25 milionů alb. Českou koncertní premiéru zažije Praha 2. května v pražské Tipsport Areně.

 

 

R5LOUDERAlbumR5 - Louder

Americká teenagerská kapela R5 odstartovala svoji profesionální kariéru v roce 2010, ale velký průlom přišel až loni. Na svědomí to má hlavně singl Loud. Pop-rocková píseň oslovila především americké puberťačky, čemuž jistě napomáhá i pohledný zpěvák Riker Anthony Lynch. Ten má za sebou i několik filmových rolí, a to včetně účinkování v úspěšném seriálu Glee.

 

 

 

atmo musicATMO Music - Andělé x Démoni

Albová prvotina Atmo Music nazvaná Andělé x Démoni obsahuje patnáct skladeb. Mezi hosty se podle očekávání objevují Jakub Děkan, jenž patří do širší sestavy Atmo Music, a také Lipo. Dále jsou na seznamu spolupracovníků Iva Frühlingová, zpěvačka Anita Chekan, rapující kolega Roseck a zpěváci Chris a Sebastian. Videoklip Andělé nasbíral na YouTube přes půl milionu zhlédnutí.

 

 

 

  • Joan Osborne - Love and Hate
  • OFF! - Wasted Years
  • Magdalena Kožená - Prayer
  • Lacuna Coil - Broken Crown Halo
  • Jonas Kaufman - Schubert: Winterreise
  • Cris Cab - Where I Belong

TZ, ape

zavřít