Vanessa v Praze: Mikronaut, nová scéna a Bibleee

Vydáno 08.04.2014 | autor: redakce

Vanessa slaví návrat na koncertní pódia ve velkém stylu. Po vydání comebackové desky Antidotum a podzimním koncertu v Rock Café objíždí se svou show všechna velká města v Česku, ale zavítá například i do Bratislavy. Jednou ze zastávek je pražský klub Roxy, kde se koncert uskuteční 9. dubna.

Vanessa v Praze: Mikronaut, nová scéna a Bibleee Vanessa v Praze: Mikronaut, nová scéna a Bibleee

vanessa 11Samir Houser na koncertě v Rock Café (2013)


Zřejmě hlavní atrakcí pražského koncertu bude křest knihy zpěváka Vanessy, Samira Hausera. Bibleee shrnuje jeho nejzásadnější vzpomínky a nenechává bez povšimnutí ani ostatní členy kapely. Dalším lákadlem je nová verze legendární skladby Mikronaut, která v Roxy zazní poprvé a údajně i naposledy naživo. Dnes už takřka zlidovělý text mezi fanoušky Vanessy: "Nejsem překvapenej, jsem unavenej množstvím lidí," nahrála Vanessa Gun před sedmnácti lety.

Vanessa v sestavě Samir Hauser, Moimir Papalescu, Jaroslav Stuchlý, Jakub Horák a Tvzex naposledy vypustila ze své kuchyně videoklip Smutný pán, jehož autorem je Jan Gemrot, scénář napsal Samir Hauser. Z jeho pera ostatně pochází i oficiální pozvánka na koncert: "Můžete si být jisti, že ruka Boží vždy dopadne na správné místo. Možná, že právě v této chvíli je vaše jméno povoláváno k poslednímu soudu! Prostě koukej naklusat do Roxy, nebo ti uhnije píča!"

Za pozornost určitě bude stát i nová scéna, která bude v Roxy odhalena. Pracuje na ní jako už tradičně výtvarník Pablo de Sax.

text: Hedvika Pajerová, foto: Mirek Valenta

zavřít