Co bylo před Lucií? Česká televize odvysílá nový dokument

Vydáno 15.04.2014 | autor: redakce

Lucie před Lucií; tak se jmenuje loňský dokument o nejúspěšnější české kapele přelomu tisíciletí. V premiéře jej uvede 15. dubna od 21:20 ČT Art.

Co bylo před Lucií? Česká televize odvysílá nový dokument Co bylo před Lucií? Česká televize odvysílá nový dokument

Lucie CT kollerLucie CT kodym

Dokumentární film představuje jednotlivé členy Lucie a jejich cestu ke vzniku této úspěšné kapely. V maximálně zhuštěné formě a s jistou dávkou vtipné nadsázky budou představeny životní osudy "čtyř mušketýrů" Davida Kollera, Roberta Kodyma, Michala Dvořáka a Petra Břetislava Chovance známého jako P.B.Ch.

Pořad chce prostřednictvím medailonů a portrétů jednotlivých členů odpovědět na všechny otázky spojené s životními osudy a hudební kariérou členů kapely před začátkem fungování Lucie a také dalšími hudebními a pracovními plány, koníčky i nečekanými osobními prožitky. Dokument režíroval Jan Mudra, scénář má na svědomí hudební publicista Honza Dědek.

Lucie CT pbch

Lucie CT dvorak

Lucie před Lucií je prvním z celkových deseti pořadů, které Česká teelvize o Lucii odvysílá. V průběhu roku jsou v plánu např. záznamy koncertů Lucie Tour 90, Slunečnice Live nebo Lucie v Opeře nebo dokumenty Making of Megakoncert nebo Víš svý... Lucie ! 

"Rozhodli jsme se návrat hudební legendy připomenout prostřednictvím archivních pořadů, ale i nových premiér a připomeneme si tak, proč se skupina Lucie stala hudebním a kulturním fenoménem," prohlásil kreativní producent projektu Lucie 2014 v České televizi Jan Potměšil.

ceskatelevize.cz, ape

zavřít