Na festivalu Coachella zemřela dívka. Podle pořadatele na předávkování

Vydáno 20.04.2014 | autor: redakce

Z kalifornského festivalu Coachella přišly smutné zprávy. Během prvního ze dvou víkendů tu zkolabovala 24letá dívka a o několik dní později zemřela.

Na festivalu Coachella zemřela dívka. Podle pořadatele na předávkování Na festivalu Coachella zemřela dívka. Podle pořadatele na předávkování

CoachellaFestival Coachella


Podle promotéra festivalu je příčinou smrti čtyřiadvacetileté Kimchi Truong náhodné předávkování drogami. Dívku na festivalu zajistil zdravotnický personál a později byla převezena do nemocnice, kde o pět dní později zemřela. "Jsme tímto úmrtím zarmouceni. Věříme, že se jednalo o nešťastný, ale ojedinělý případ. Upřímnou soustrast rodině a přátelům," píší v tiskovém prohlášení zástupci festivalu.

Podle místního koronera však zatím není jisté, zda-li je užití drog či alkoholu skutečnou příčinou smrti. Vyšetřování okolností případu může trvat až šest týdnů.

Coachella Valley Music and Arts Festival se koná každoročně od roku 2001. Letos termíny připadly na víkend 11.-13. dubna a 18.-20. dubna. V line-upu letošního ročníku se letos objevila jména jako Muse, Arcade Fire, Lorde, Pixies, Beck, Queens of the Stone Age, Calvin Harris, Motörhead, Bastille, MGMT, Ellie Goulding, Lana Del Rey, Pharrell Williams. Objevili se i Beyoncé, Justin Bieber, Jay-Z nebo Puff Daddy.


billboard.com, ape

zavřít