Mozart Meets Cuba se blíží

Vydáno 20.03.2007 | autor: redakce

Jediný tuzemský koncert projektu Mozart Meets Cuba dnes odezní v pražském Paláci Akropolis. W. A. Mozart splyne s rytmy žhavých kubánských tanců v režii klasických hudebníků a muzikantů z Kuby.

Mozart Meets Cuba se blíží Mozart Meets Cuba se blíží

Projekt Mozart Meets Cuba tří vynikajících hudebníků Drážďanské filharmonie (Klazz Brothers) a dvou rodilých kubánských perkusionistů (Cuba Percussion) je založen na jednoduchém principu: proč nezahrát známé skladby W. A. Mozarta jako hudbu k tanci a zábavě, jako pravou latinskoamerickou party? V rámci koncertu Mozart Meets Cuba tak v těchto rytmech a úpravách zazní například skladby z Kouzelné flétny, Dona Giovanniho, klavírních koncertů (č. 21, 23) a sonát (c-Moll, C-Dur, A-Dur), včetně Tureckého pochodu či Malé noční hudby.



Tato německo-kubánská hudební spolupráce vznikla v roce 1999. Od té doby jejich virtuozita i energie nadchla diváky v koncertních sálech po celém světě. Jejich oblast zájmu se však neomezila pouze na Mozarta, na značce Sony Classic vydali kromě projektu Mozart Meets Cuba alba Classic Meets Cuba či Jazz Meets Cuba. V roce 2005 byli nominováni na cenu Grammy v kategorii „best classical crossover album“.

Mozart Meets Cuba, 20. března, Palác Akropolis, Praha.

www.palacakropolis.cz
zavřít