SOUTĚŽ: Bluesová legenda Terry Evans

Vydáno 15.03.2007 | autor: redakce

Z Mississippi, země blues zaslíbené, pochází legendární Tery Evans, před kterým se sklánějí i takoví machři jako Ry Cooder. 18.3. přijede zahrát do Prahy. Můžete být u toho.

SOUTĚŽ: Bluesová legenda Terry Evans SOUTĚŽ: Bluesová legenda Terry Evans

Terry Evans vyrůstal ve Vicksburgu v Mississippi. Již od mládí zpíval v kostelním sboru, kde vystřídal všechny polohy od tenorových začátků, přez baryton až po bas. Rád vtipkuje o tom, že v té době nesměl zpívat „špatné žánry“ jako rock’n’roll a tak mu nezbylo nic jiného než gospel. Přesto potají poslouchal muziku od Elmore Jamese, Lettle Waltera, Albert Kinga či B.B.Kinga a právě v té době se rozhodl stát se soulovým zpěvákem.

V šedesátých letech se Terry vydal na západní pobřeží a chopil se kytary, začal psát vlastní muziku a brzy se stal vyhledávaným skladatelem. Jeho písně nahráli například Pops Staples nebo Louis Jordan. Ale dlouho před tím, než se Terry sám postavil před vlastní kapelu a začal vystupovat byli posluchači uneseni jeho úžasným hlasem. Po mnoho let byl jedním z nejvyhledávanějších studiových vokalistů, což dokazuje i zlatá deska, kterou obdržel za spolupráci John Fogertym na jeho „Eye of the Zombie“.

Natáčel s mnoha dalšími umělci, mimo jiné s takovými jmény jako jsou Ry Cooder, Joan Armatrading, John Lee Hooker, Boz Scaggs, Maria Muldaur nebo Pops Staples. Na začátku 70.let se spojil s Boby Kingem a společně vystupovali jako duo v mnoha vyhlášených klubech a prestižních festivalech. V roce 1976, když Ry Cooder hledal doprovodného vokalistu, Bobby King doporučil právě Terryho. Jejich sametové hlasy ozdobily několik vysoce ceněných Ry Cooderových alb, včetně Chicken Skin Music, Get Rhythm, Show Time či Slide Area.



Terry má na kontě také hlavní hlasový part písně „Down in Mississippi“ z filmu Crossroads, původně zpívaný Ry Cooderem. Vedle spolupráce s mnoha dalšími umělci má v diskografii dvě alba s Bobby Kingem a 7 vlastních dlouhohrajících desek.

Ry Cooder vždy říkal, že jeho dlouholetý vokalista Terry Evans je vynikající frontman. Abyste pochopili musíte ho vidět na vlastní oči. Terry patří mezi nejdynamičtější soulové a bluesové zpěváky současnosti, který zpívá a píše písně o všech aspektech lidských emocí, a který vždy dokáže najít spojení se svým publikem.

GET THE BLUES... GET THE TICKETS

Terry Evans vystoupí v neděli 18.3. v Lucerna Music Baru. Jeho koncert oficiálně předznamenává další ročník festivalu Music In The Park. Před velkým bluesmanem a soulmanem si zahraje David Murphy Band, začíná se ve 21.00. 

Pokud stejně jako my chápete, že u takové události nelze chybět, přijměte naše pozvání. Nabízíme 3 páry volných vstupů, jedinou podmínkou je zodpovědět správně následující jednoduchý dotaz:

 

Ry Cooder, spoluhráč Terryho Evanse, se postaral o senzaci, když v 90. letech světu představil

A) Buena Vista Social Club
B) Dolce Vita Fellini Klub
C) Fight Club.

 

Odpovědi zasílejte na mail marketing@ireport.cz, do předmětu uveďte "Terry Evans - soutěž". Připojte i adresu a mobilní kontakt. Hrajeme o tři páry volných vstupů na koncert Terryho Evanse 18. 3. 2007 v LMB. Uzávěrka soutěže je v sobotu 17.3. v 17:30 hod. Výherci budou kontaktováni. Prosíme, pište pouze, pokud máte vážný zájem zúčastnit se. Děkujeme.

Hodně štěstí!



Více info najdete na webu pořadatelské agentury InnerVisions, kde si můžete (v sekci "ke stažení") poslechnout i několik Evansových skladeb.

www.terryevansmusic.com

zavřít