Forever Queen: na novém albu zazní Freddie Mercury i Michael Jackson

Vydáno 29.05.2014 | autor: redakce

Téměř čtvrtstoletí po úmrtí Freddie Mercuryho potvrzují Queen vydání nového alba. Deska se bude jmenovat Queen Forever a hotová bude do konce letošního roku.

Forever Queen: na novém albu zazní Freddie Mercury i Michael Jackson Forever Queen: na novém albu zazní Freddie Mercury i Michael Jackson


Mercury JacksonMichael Jackson a Freddie Mercury


Torzo kapely ve složení Brian May a Roger Taylor vytáhne z archivu kousky, které vyvolají stejnou senzaci jako nedávno vydané posmrtné album Xscape Michaela Jacksona. "Je to ohromně emocionální. Jsou to pompézní balady s epickým zvukem Queen," dojímá se kytarista Brian May při poslechu dosud nezveřejněných nahrávek ze setkání Freddieho Mercuryho a Michaela Jacksona z roku 1983, které budou na novou řadovku zařazeny.

Roger Taylor právě nahrává instrumentální skladby inspirované nalezenými nahrávkami, basista John Deacon zůstane již tradičně stranou. V živém podání vokály doplní již osvědčený zpěvák Adam Lambert.


Ze setkání Freddieho s Davidem Bowiem v roce 1982 vzešel nesmrtelný hit Under Pressure, nahraný za jednu noc. O nahrávkách s Michalem Jacksonem se ale frontman Queen v době jejich vzniku vyjádřil s lhostejností, protože nebyl čas k dotažení písní k dokonalosti, jakou si Fred nárokoval.

Po smrti Mercuryho jsme měli možnost slyšet jeho hlas naposledy na albu Made in Heaven (1995). Zatímco jeho vokály v písni Mother Love evokují destruktivní sílu nemoci a mrazivost záhrobí, tentokrát půjde o veselejší číslo. Proč ale ostatek kapely čekal se zveřejněním nahrávek ze setkání Freddieho a Michaela tak dlouho? Brian May s Rogerem Taylorem budou jistě opět čelit obviněním z přiživování se na slávě svého zesnulého zpěváka. Jestli se odtajnění nahrávek ponese v duchu písně Scandal nebo The Show Must Go On potvrdí až album Forever Queen jako celek.

Alena Bílková

 

zavřít