Třetí ročník Colours Talents začíná

Vydáno 25.03.2007 | autor: redakce

Od 21. března mají domácí world music kapely opět šanci vyhrát natočení vlastního alba a zároveň se představit na mezinárodním hudebním festivalu. Colours of Ostrava vyhlašuje 3. ročník soutěže „Česká spořitelna Colours Talents“.

Třetí ročník Colours Talents začíná Třetí ročník Colours Talents začíná

Kapely, jejichž tvorba je ovlivněna tradiční lidovou hudbou, ať již z jakéhokoliv koutu světa, se mohou přihlásit tak, že do 13. května vloží tři hudební ukázky ve formátu mp3 spolu se základními údaji o sobě na webové stránky http://talents.freemusic.cz. Odborná porota, složená ze zástupců festivalu Colours of Ostrava, vydavatelství Indies Scope Records a hudebních publicistů, následně vybere čtyři finalisty, kteří se představí 9. června v rámci festivalu ColourScope.



Z nich porota vybere na místě vítěze 3. ročníku. Vítězná skupina, která pochopitelně nesmí být smluvně vázána u jiné vydavatelské společnosti, získá možnost natočení a následné vydání alba u vydavatelství Indies Scope Records. Zároveň se živě představí 15. července festivalu Colours of Ostrava. Minulé ročníky soutěže výrazně pomohly vítězům – v prvním roce skupině Posmrtné zkušenosti, loňský ročník čistě dívčí kapele Yellow Sisters.



Colours of Ostrava je držitelem cen Anděl za Událost roku 2005 a 2006. Minulý ročník festivalu navštívilo přes 16.000 návštěvníků. Účast na letošním ročníku již potvrdili: Goran Bregović & Wedding and Funeral Band, Mando Diao, Bajofondo Tango Club, Richard Bona, Salsa Celtica či Yungchen Lhamo.
zavřít