Překvapení roku: Pink Floyd vydají na podzim nové album

Vydáno 10.07.2014 | autor: redakce

V říjnu se na trhu objeví pravděpodobně nejpřekvapivější nahrávka tohoto roku. Pink Floyd po dvaceti letech od vydání posledního alba The Division Bell chystají v pořadí patnáctou studiovku The Endless River.

Překvapení roku: Pink Floyd vydají na podzim nové album Překvapení roku: Pink Floyd vydají na podzim nové album


Pink Floyd 009Pink Floyd už zastupují jen David Gilmour a Nick Mason. Richard Wright (vlevo) zemřel před šesti lety


Informaci poprvé zveřejnila na twitteru manželka Davida Gilmoura Polly Samson a později ji členové oficiálně potvrdili. Podle kapely půjde převážně o instrumentální, ambientní materiál, který David Gilmour, Nick Mason a Richard Wright nahráli během práce na zmíněné poslední desce. Mimochodem, album The Division Bell vyšlo 30. 6. 2014 ve velkoryse pojaté reedici.  

Původně se očekávaná nahrávka jmenovala The Big Spliff a až do loňska, kdy se k materiálu Gilmour a Mason vrátili, se se skladbami nepracovalo. Releasu desky se již nedožil Rick Wright, jenž zemřel v roce 2008.


Album vzniká pod producentským dohledem zpěváka a kytaristy Davida Gilmoura společně s Philem Manzanerem, Martinem Gloverem a Andy Jacksonem. Zatím není jisté, zda-li Pink Floyd podpoří vydání The Endless River i na koncertních pódiích. Jisté je naopak to, že se ke kapele nepřipojí Roger Waters, který není podepsán ani pod dvěma posledními albovými tituly Floydů.


Přestože jsou dvě desetiletí mezi dvěma navazujícími nahrávkami mnoho, nejde o nejdelší prodlevu. Alba The Who It's Hard a Endless Wire dělilo 24 let, The Long Run a Long Road Out of Eden The Eagles dokonce 28 let. {vypnoutlink:Pink}

ultimateclassicrock.com, consequenceofsound.net, ape

 

zavřít