I AM X míří na brněnský Majáles

Vydáno 27.03.2007 | autor: redakce

Chris Corner se vrací! Po loňských vyprodaných koncertech, které I AM X odehráli loni v Praze, mají 9. května namířeno do Brna, kde vystoupí v rámci brněnského Majálesu.

I AM X míří na brněnský Majáles I AM X míří na brněnský Majáles

Název I AM X ve spojení se jménem Chris Corner se poprvé objevil v létě 2003, kdy kapela Sneaker Pimps dojela svůj poslední koncert toho roku (Rakousko, Nuke Festival). Zde bylo také veřejnosti oznámeno, že skupina prochází "mutací" a že ji v brzké době čekají velké změny. Tou největší bylo určitě poodběhnutí, dnes už asi lépe - vyběhnutí, frontmana Sneaker Pimps Chrise Cornera k vlastnímu sólovému projektu. I AM X se zcela oddal klubovému prostředí, sexuálním rytmům a melodiím plných vášní.



Na desce, pojmenované Kiss And Swallow, je značný vliv hudby Sneaker Pimps, ovšem samotnou atmosférou zahýbá úplně někam jinam. Celkový zvuk alba je převážně elektronický a svými syntezátory a chytlavými beaty hodně připomíná hudbu 80. let, jenomže v jakémsi Chrisově moderním podání. Po celou dobu skládání písní pro filmové účely Chris pomalu pracoval na své vlastní druhé desce, jejíž jméno The Alternative bylo odhaleno v únoru 2006 a datum vydání stanoveno na 21. (posléze 28.) dubna.



Chris, který už nějaký ten pátek bydlel v novém apartmánu v německém Berlíně, pootevřel druhou fázi I AM X dobrodružství. Ještě více mrazivý, sžíravý, plný sexuálního napětí z první desky. Nemravná lyrika, prolínání pohlaví, milostné války a zvířecí instinkty kombinované s dráždivou, zpevněnou produkcí a nakažlivými melodiemi; to vše tvoří The Alternative. A to vše uslyšíte 9. května v Brně.

www.iamx.co.uk
www.myspace.com/iamx
zavřít