Zemřel Dick Wagner, kytarista Alice Coopera a Lou Reeda

Vydáno 31.07.2014 | autor: redakce

Dick Wagner, jenž se proslavil jako kytarista Alice Coopera, zemřel 30. července na selhání dýchací soustavy. Bylo mu 71 let. Jeho kytarové umění se dále objevilo na nahrávkách Kiss, Petera Gabriela, Aerosmith, Roda Stewarta nebo Hall and Oates.

Zemřel Dick Wagner, kytarista Alice Coopera a Lou Reeda Zemřel Dick Wagner, kytarista Alice Coopera a Lou Reeda

 

Alice With Dick 12.06Dick Wagner a Alice Cooper

Dick Wagner se začal věnovat hudbě koncem šedesátých let. Prvním z větších úspěchů bylo společné turné jeho kapely Ursa Major s Jeffem Beckem a Alice Cooperem. Počátkem sedmdesátých let se objevil v po boku Lou Reeda a nahrál kytary na jeho album Berlin.

S již zmíněným Alice Cooperem natočil velkou část jeho nahrávek, mimo jiné je podepsán pod alby Lace and Whiskey, From the Inside, Zipper Catches Skin, DaDa Hey Stoopid nebo Welcome to My Nightmare. Během velkolepého turné k tomuto albu odehrál s Cooperem 120 koncertů po celém světě.

"Dick byl jedinečný a nenahraditelný. Způsob jeho hry a skládání písní je nenapodobitelný a je pouze málo lidí, s nimiž jsem si hraní užil stejně jako s Dickem. Za svůj úspěch vděčím velkou měrou právě jemu," nechal se slyšet Alice Cooper. {vypnoutlink:Alice}


rollingstone.com, ape, foto: Don Richard

zavřít