Co vychází v srpnu: přehled novinek

Vydáno 24.08.2014 | autor: redakce

Do konce prázdnin zbývá poslední týden. Zpříjemní jej novinky od Sinéad O'Connor, Opeth, Kimbry nebo nováčků Royal Blood.

Co vychází v srpnu: přehled novinek Co vychází v srpnu: přehled novinek


Sinead OConnor Im Not BossyIm The BossSinéad O'Connor - I'm Not Bossy, I'm The Boss

I'm Not Bossy, I'm the Boss znamená pro sedmačtyřicetiletou Sinéad O'Connor jubilejní desátý studiový zářez.  Irská zpěvačka na desku, jež vychází dva a půl roku od předchozího počinu How About I Be Me (And You Be You)? natočila dvanáct skladeb. Prvním singlem je píseň Take Me to Church. Zajímavostí je fakt, že deska se měla původně jmenovat The Vishnu Room, avšak krátce před vydáním byl titul a stejně tak i cover alba změněn.

 

 

 

Opeth Pale CommunionOpeth - Pale Communion

O jedno album víc než Sinéad O'Connor mají na svém kontě švédští metalisté Opeth. V sestavě, jež brzy oslaví čtvrtstoletí existence, zůstal z původní sestavy pouze frontman Mikael Åkerfeldt, který se kromě vokálů a kytary postaral také o produkci. Podle Mikaela je nový materiál mnohem melodičtější než předchozí počiny. Prvním singlem z osmistopého alba je skladba Cusp of Eternity.

 

 

 

Kimbra The Golden EchoKimbra - The Golden Echo

Kimbra, vlastním jménem Kimbra Lee Johnson je čtyřiadvacetiletá umělkyně z Nového Zélandu. Poprvé o sobě dala světu vědět před třemi lety debutem Vows se singly Settle Down, Cameo Lover nebo Two Way Street. V loňském roce získala spolu s Gotyem Grammy za skladbu Somebody That I Used to Know. Její aktuální nahrávka se jmenuje The Golden Echo.

 

 

 

Royal Blood Royal Blood

Royal Blood - Royal Blood

Royal Blood je rockové duo z britského Brightonu. Zpěvák a baskytarista Mike Kerr a bubeník Ben Thatcher se dali dohromady teprve před dvěma roky a po letošní ochutnávce v podobě EP Out of the Black posílají do světa první dlouhohrající desku. Na nahrávce se mísí vlivy garage rocku, grunge i blues rocku. Aktuálním singlem je píseň Figure It Out.

 

 

 

Ariana Grande My EverythingAriana Grande - My Everything

Ariana Grande kuje železo, dokud je žhavé. Pouhý rok od vydání debutu Yours Truly, z něhož se urodil úspěšný singl The Way, vydává herečka a zpěvačka druhé album nazvané My Everything. Prvním singlem je kousek Problem s hostující rapperkou Iggy Azalea. Mezi dalšími participujícími umělci najdeme i jména jako The Weeknd nebo Big Sean.

 

 

  • Accept - Blind Rage
  • Dilated Peoples - Directors Of Photography
  • Orphaned Land - Mabool
  • José James - While You Were Sleeping
  • Jonathan Boulet – Gubba
  • Bobby Hutcherson - Enjoy The View

 


 


kornparadignworldtoureditionKorn - The Paradigm Shift - Tour Edition

Korn vydaly poslední studiovku teprve před necelým rokem. Čekání na regulérního dlouhohrajícího nástupce tak fanouškům zkracují aspoň reedicí se třemi novými skladbami a šesti živáky. Aktuálním singlem z The Paradigm Shift: World Tour Edition je skladba Hater. Přídavný disk reedice dále obsahuje novinky: The Game Is Over a Die Another Day a živé verze skladeb Love & Meth, Here To Stay, Get Up, Never Never, Got the Life a Another Brick In The Wall.

 

 

Alex Clare Three HeartsAlex Clare - Three Hearts

Osmadvacetiletý britský muzikant a skladatel Alex Clare na sebe poprvé výrazněji upozornil před třemi lety debutovým albem The Lateness of the Hour, z něhož se urodil mimo jiné megahit Too Close. Novinku Three Hearts předznamenal singl War Rages On, který je v éteru od května. Novina obsahuje celkem třináct skladeb. V rámci akce Roxy - Be Twenty se muzikant ukázal na podzim v roce 2012 i v Praze.

 

 

 

Gaslight Anthem Get HurtThe Gaslight Anthem - Get Hurt

Dva roky od předchozí řadovky se fanoušci The Gaslight Anthem dočkali novinky Handwritten. V pořadí pátá studiová nahrávky amerických rockerů vznikala v průběhu letošního jara v Nashvillu a obsahuje dvanáct skladeb včetně dosavadních singlů Rollin' and Tumblin', Get Hurt a Stay Vicious. Album je podle kapely částečně inspirováno rozvodem zpěváka a kytaristy Briana Fallona.

 

 

 

Belphegor Conjuring The DeadBelphegor - Conjuring The Dead

Rakouští Belphegor existují na scéně už třiadvacet let a na kontě mají rovných deset alb. To poslední vychází pod názvem Conjuring The Dead tři roky od předchozího počinu Blood Magick Necromance, díky němuž měla black-death metalová kapela tu čest jet šňůru se Sepulturou. Deska vznikala na Floridě pod dohledem Erika Rutana, jenž má na svědomí alba takových veličin žánru jako např. Cannibal Corpse.

 

 

  • Marlon Roudette - Electric Soul
  • The Saturdays - Finest Selection:Greatest Hits
  • Sound Of Contact - Dimensionaut
  • Confession - Life & Death
  • The Tangent - Le Sacre Du Travail

 


Pixie Lott Pixie LottPixie Lott - Pixie Lott

Třiadvacetiletá zpěvačka a herečka se po třech letech hlásí o slovo s eponymním albem. V pořadí třetí studiová nahrávka začala vznikat už v polovině roku 20012 a Pixie Lott na ni nakonec umístila dvanáct skladeb. Je mezi nimi i singl Nasty, který pustila do éteru začátkem jara, stejně tak i aktuální kousek Lay Me Down. Inspirací při nahrávání byl zpěvačce legendární Motown.

 

 

 

Beatsteaks BeatsteaksBeatsteaks - Beatsteaks

Rockeři Beatsteaks v příštím roce oslaví 20 let existence. Za tu dobu stihli vyprodukovat sedm alb, to poslední posílají do světa právě v těchto dnech. Nahrávka, jež vychází tři roky po předchozím počinu Boombox, se urodila doma v Berlíně a obsahuje jedenáct skladeb. Prvním singlem je kousek Gentleman Of The Year.

 

 

 

Andy Bell Torsten The Bareback SaintAndy Bell - Torsten The Bareback Saint

Na začátek podzimu je ohlášeno v pořadí šestnácté album synthpopového dua Erasure. Andy Bell, polovina slavného sestavy, si v mezičase udělal čas k natočení sólového alba Torsten The Bareback Saint. Zpěvák, jenž letos oslavil padesáté narozeniny, jím navazuje na předchozí dva opusy Non-Stop a Electric Blue. Aktuální albovou ochutnávkou je skladba Aftermath (Here We Go).

 

 

 

Grave Digger Return Of The ReaperGrave Digger - Return Of The Reaper

V pořadí sedmnácté album servírují svým příznivcům němečtí metalisté Grave Digger. Dostalo název Return of the Reaper a obsahuje dvanáct skladeb. K mání je i limitované deluxe verze s dalšími deseti skladami. V kapele, jež příští rok oslaví 35 let na scéně, zbyl z původní sestavy jen zpěvák Chris Boltendah. {vypnoutlink:Gentleman}

 

 

  • Jenny Lewis - The Voyager
  • Diplo - Random White Dudes Be Everywhere
  • Entombed A.D. - Back To The Front
  • Eluveitie - Origins
  • Angus & Julia Stone - Angus & Julia Stone
  • Chant - New Haven
  • Origin – Omnipresent

ape, TZ

zavřít