Ivan Král chystá po dvanácti letech nové album

Vydáno 08.08.2014 | autor: redakce

Zatím posledním albovým zářezem zpěváka, skladatele, instrumentalisty a producenta Ivana Krále je nahrávka Photoalbum z roku 2002. Kolekce 12 písní s názvem Always vyjde v polovině září.

Ivan Král chystá po dvanácti letech nové album Ivan Král chystá po dvanácti letech nové album


ivan kral benatska noc 02Ivan Král na Benátské (2014)


Ivan Král materiál na novou desku složil sám, kromě jedné výjimky, na které spolupracoval s Donem Swinkerathem. O texty se postarala jeho partnerka a manažerka Cindy Hudson. Album má podle Krále dvě hlavní polohy: rockovou a baladickou. Několik písní už Ivan Kral otestoval na svých vystoupeních na festivalu Benátská a v Malostranské besedě. Celý repertoár představí na podzimních koncertech.

"Smlouva se spolupracovníkem Patti Smith, Iggy Popa, Davida Bowieho, ale třeba i U2 se nepodepisuje každý den," dodává ředitel vydavatelství Warner Music Vladimír Kočandrle.

Připomeňme, že za svoje album Nostalgia získal Ivan Kral cenu Akademie populární hudby a další si odnesl jako producent v letech 1995 a 1998. Za hudbu k filmu Kabriolet byl v roce 2001 nominován na Českého lva. V Čechách spolupracoval mj. se skupinou Lucie, Danem Bártou, Lenkou Dusilovou, Jiřím Suchým, Mňágou a Žďorp a Anetou Langerovou.

TZ, ape, foto: Šárka Versiganová

zavřít