Co vychází v září: přehled novinek

Vydáno 28.09.2014 | autor: redakce

Co najdete v hudebních obchodech poslední zářijový týden? Z domácích kousků novinky Wohnout, Lenky Dusilové nebo Divokýho Billa, ze světové scény např. Leonarda Cohena nebo Erasure.

Co vychází v září: přehled novinek Co vychází v září: přehled novinek


Leonard Cohen Popular ProblemsLeonard Cohen - Popular Problems

Pár dní po svých 80. narozeninách a dva roky od poslední studiové nahrávky Old Ideas posílá Leonard Cohen do světa album s pořadovým číslem 13. Na nové desce Popular Problems, jež obsahuje devět skladeb, se Leonard Cohen dle svých slov ponořil do tajů našich snů a nastavil nový rytmus naději i zoufalství, smutku i radosti. Své hudební mistrovství předvedl zpěvák, muzikant, básník a prozaik před rokem naživo i v Česku: v létě nadchl téměř vyprodanou O2 arenu.

 

 

Erasure The Violet FlameErasure - The Violet Flame

Příští rok uplyne už třicet let od chvíle, kdy Andy Bell a Vince Clarke začali tvořit pod hlavičkou Erasure. Od té doby vyprodukovali úctyhodných šestnáct nahrávek a stali se legendami ostrovního synth-popu. Jejich posledním albovým zářezem je deska The Violet Flame, která vychází pouhý rok od předchozího počinu Snow Globe. Na album dvojice zařadila celkem deset skladeb. První zveřejněnou je píseň Elevation.

 

 

 

ABBA Live at Wembley ArenaAbba - Live At Wembley Arena

V roce 1979 vyrazila ABBA na turné, které čítalo celkem 52 koncertů ve 13 zemích. Vůbec poslední koncert proběhl v Londýně a byl zároveň posledním představením celé šňůry. Mezi pětadvaceti skladbami najdeme ty největší hity: nechybí např. Voulez-Vous, Knowing Me, Knowing You, Chiquitita, SOS, Gimme! Gimme! Gimme!, Take A Chance On Me, Dancing Queen nebo Waterloo. Bonusem je živá interpretace skladby I'm Still Alive, kterou na koncertě zazpívala Agnetha Fältskog sama, a která doposud nevyšla na žádném hudebním nosiči.

 

 

Wohnout Laskonky a kremroleWohnout – Laskonky a kremrole

Osmá řadovka Wohnout Laskonky a kremrole upoutá už svým nápaditým obalem. Na stříbrném kotouči se pak nachází patnáct nových skladeb. "Chtěli jsme udělat písničky stručný a srozumitelný, žádný intelektuální výlevy mezi řádky, či instrumentální orgie. Z velkýho výběru kompletních skladeb jsme nakonec vybrali ty, který dohromady zní jako celek, to nám udělalo radost" komentuje nové album Honza Homola. Na desce hostují Vojta Lavička, Xavier Baumaxa či Marek Eben. Klasické CD a digitální distribuci doplní prodej alba na flash kartě či vinylu.

 

lenka dusilova v hodine smrti COVLenka Dusilová - V hodině smrti

Lenka Dusilová se opět spojila s kapelou Baromantika a společně vytvořili nahrávku V hodině smrti. Na albu, jehož stěžejním tématem je problematika přerodu a životních transformací, se kromě Dusilové rovnou měrou podíleli také členové Baromantiky Patrick Karpentski, Viliam Béreš a Beata Hlavenková. Kromě výše zmíněných se na novince objeví také celá plejáda zajímavých hostů, mezi nimiž nechybí Justin Lavash, David Koller, Dan Bárta, Oskar Török nebo Marek Minárik či Miloš Dvořáček.

 

 

  • Alt-J - This Is All Yours
  • Colbie Caillat - Gypsy Heart
  • Divokej Bill - G2 Acoustic Stage
  • Cannibal Corpse - A Skeletal Domain
  • Mr.Big - ...The Stories We Could Tell

 


Lady Gaga Tony Bennett Cheek to CheekTony Bennett & Lady Gaga - Cheek To Cheek

Netradiční spolupráci představuje nahrávka Cheek to Cheek. Své hlasy spojili osmaosmdesátiletý Tony Bennett a o šedesát let mladší Lady Gaga a natočili album jazzových standardů autorů jako George Gershwin, Cole Porter, Jerome Kern nebo Irving Berlin. Oba umělci se poprvé potkali před třemi roky, okusili spolupráci skladbou The Lady Is a Tramp a o dva roky později začali pracovat na plnohodnotné desce. Venku jsou dvě ukázky: Anything Goes a I Can't Give You Anything but Love.

 

 

Professor Green Growing Up in PublicProfessor Green - Growing Up In Public

Třicetiletý Stephen Paul Anderson známý jako Professor Green posílá do světa své třetí album nazvané Growing Up in Public. Nástupce tři roky starého At Your Inconvenience obsahuje deset skladeb. Prvním singlem je píseň Lullaby s hostující Tori Kelly. Dále se na albu mezi hosty objeví např. Rizzle Kicks.

 

 

 

Jennifer Hudson JHUDJennifer Hudson - JHUD

Písničky na albu JHUD jsou inspirovány hudebními 70. léty minulého století a reprezentuje je první singl, který produkoval hvězdný Pharrell Williams. Jmenuje se I Can't Describe a vokálně na něm hostuje rapper T. I. Po debutovém eponymním albu z roku 2008, které získalo ocenění Grammy a po úspěchu Jennifer v soutěži American Idol, se zpěvačka vrhla i do filmového světa a triumfovala ziskem sošky Oscara za svůj herecký výkon ve filmu Dreamgirls.

 

 

Pentatonix PTX Vol. IIIPentatonix - PTX, Vol. III

Na třetím albu vokálního seskupení Pentatonix se objevuje kombinace světových hitů i původních skladeb. Prvním singlem z alba je coververze skladby Ariany Grande Problem. V návaznosti na studiové album připravuje kapela na letošní předvánoční trh nahrávku svátečních písní That's Christmas To Me, která vyjde 17. října a bude obsahovat jak klasické vánoční skladby, moderní vánoční písně, tak i jednu původní sváteční nahrávku.

 

 

 

Markéta Irglová MunaMarkéta Irglová - Muna

Tři roky po svém debutovém albu Anar přichází Markéta Irglová, jediná česká ženská držitelka Oscara, se svým druhým albem Muna. Ze sedmadvaceti hudebníků, kteří na albu participovali, jádro tvořili obdobně jako v případě předchozího debutu kytarista Rob Bochnik (The Frames a Swell Season) a iránská perkusionistka a hráčka na tradiční buben daf Aida Shahgashemi. Nahrávalo se na Islandu.

 

 

  • Joe Bonamassa - Different Shades Of Blue
  • Tea Party - The Ocean At The End
  • Sting - The Last Ship: Live At The Public Theater
  • Wet Wet Wet - Greatest Hits - Live In Glasgow


Counting-Crows-Somewhere-Under-WonderlandCounting Crows - Somewhere Under Wonderland

Na sedmé studiové album amerických rockerů Counting Crows Somewhere Under Wonderland se čekalo šest let. Mezitím stačila kapela změnit label a na své náklady vydat dva živáky a nahrávku coverů. Na novém albu pracovala sedmičlenná sestava od začátku minlého roku. Vešlo se na něj celkem devět skladeb, prvním singlem je píseň Palisades Park.

 

 

 

Chris Brown XChris Brown - X

Šesté album v devíti letech servíruje svým fanouškům Chris Brown. Na novince s názvem X spolupracoval s osvědčenými jmény: Diplem, Timbalandem a Danjem. Prvním singlem je skladba Fine China, jež je podle časopisu Rolling Stone poctou Králi popu, ale zároveň v sobě obsahuje aktuální a módní hudební trendy. Chris Brown sám k singlu říká: "Chtěl jsem se hudebně dotknout tvorby Michaela Jacksona, Stevieho Wondera a Sama Cooka a spojit všechny jejich vlivy do jednotného celku, který bude znít ale velmi současně."

 

 

Barbra Streisand PartnersBarbra Streisand - Partners

Tucet duetů s největšími zpěváky celého světa; to je novinka Barbry Streisand nazvaná Partners. Album navazuje na předchozí kompilaci duetů nazvanou jednoduše Duets z roku 2002. Mužské vokály tentokrát obstarali např. Andrea Bocelli, Michael Bublé, Kenneth 'Babyface' Edmonds, Billy Joel, John Legend, John Mayer nebo Lionel Richie. Fanoušky čeká také virtuální duet s Elvisem Presleym.

 

 

 

Train Bulletproof PicassoTrain - Bulletproof Picasso

Autoři hitů jako Hey, Soul Sister, Drive By nebo 50 Ways To Say Goodbye a zároveň držitelé tří cen Grammy, Train ze San Francisca, posílají fanouškům v pořadí sedmé studiové album. Začátkem června jej uvedl singl Angel In Blue Jeans. Frontmanovi kapely Patu Monahanovi jako vždy při skládání singlu pomáhal jeho dlouholetý kamarád a spolupracovník, norský zpěvák a skladatel Espen Lind (hit When Susannah Cries). Do dnešního dne prodala kapela více než deset miliónů desek.

 

 

Zrni NasledujKojotaZrní - Následuj Kojota

Nové album kladenské party Zrní vznikalo opět v osvědčeném týmu s producentem Ondřejem Ježkem ze studia Jámor, který spolupracoval již na předchozím titulu Soundtrack ke konci světa. Následuj kojota obsahuje dvanáct písní, jež jsou slovy kapely zvukově, nástrojově, aranžérsky bohatší, ale i hravější. Jednotlivé songy propojuje téma průniku mezi realitou a jinými světy vědomí, nevědomí a fantazie.

 

 

  • Sepultura - Metal Veins (Alive At Rock In Rio)
  • The Script - No Sound Without Silence
  • Poletíme? - Turbošansón
  • Mr.Big - ...The Stories We Could Tell
  • New Model Army - Between Wine And Blood
  • Paul Gilbert - Stone Uphill Pushing Man

 

QUEEN - Live At The Rainbow CD PackshotQueen - Live At The Rainbow '74

Titul Queen: Live at the Rainbow '74 zachycuje slavnou kapelu na počátku jejich kariéry, přesně řečeno jejich první velké turné. V prostorách londýnského klubu The Rainbow vystoupili toho roku třikrát a fanoušci se dočkali písní, které tato britská legenda na pozdějších šňůrách již nikdy nehrála. Záznam těchto vystoupení, jež se nikdy nedočkal vydání, byl nově smíchán a masterován a bude (kromě digitálních formátů) k dispozici v šesti různých verzích.

 

 

The-Beatles-The-Beatles-In-Mono-Vinyl-BoxThe Beatles - In Mono

V době, kdy The Beatles začínali, se veškeré hudební záznamy natáčely v audio formátu mono. I když postupem času přišlo stereo a legendární kapela své desky začala točit v obou verzích, stále byl pro Paula McCartneyho, Johna Lennona, George Harrisona a Ringo Starra primární ten první. Projekt The Beatles Get Back To Mono nabízí možnost slyšet autentický a ničím nepřikrášlovaný zvuk jejich dobových nahrávek. Box čítající čtrnáct desek doplní více než stostránková kniha, každý z titulů bude k mání samostatně.

 

 

Plant Robert Lullaby And  The Caeselles RoarRobert Plant - Lullaby And ... The Ceaselles Roar

Slavný hudebník natočil nové album s doprovodnou kapelou The Sensational Space Shifters, s níž v červenci dorazil i na festival Colours Of Ostrava. Album Lullaby and... The Ceaseless Roar je první Plantovou nahrávkou od roku 2010, kdy příznivce potěšil deskou Band Of Joy. O tři roky dřív někdejší člen Led Zeppelin získal šest cen Grammy za album Raising Sand. "Je to mocná a energická nahrávka, v níž se africká hudba a trance potkávají s Led Zeppelin," popisuje novinku Plant. Prvním singlem je skladba Rainbow.

 

Santana - Corazón Live from Mexico Live It To Believe ItSantana - Corazón - Live From Mexico: Live It To Believe It

Své poslední studiové album Corazón doplňuje kytarová legenda Carlos Santana i o živák. Koncert a dokument se natáčel v prosinci 2013 ve městě Guadalajara v jeho rodném Mexiku a muzikant tu předvedl to nejlepší ze své 40leté kariéry. Kromě záznamu koncertu, na němž spolupracoval s mnoha osobnostmi latinskoamerické hudby, obsahuje titul i 30minutový dokumentární film ze zákulisí Live It To Believe It.

 

 

 

kieslowski mezi lopatkyKieslowski - Mezi lopatky

Písně o lásce, stárnutí a loučení; to je třetí deska Kieslowski nazvaná Mezi lopatky. "Urban folk", jak svou tvorbu Marie Kieslowski a David Pomahač nazývají, vystihuje jejich přímočarý způsob, jak zpívat o vztahu mezi dvěma lidmi. Kieslowski na novince vykračují z písničkářského lo-fi undergroundu, a to rozhodně nejen díky producentovi, kterým se stal na Jan P. Muchow.

 

 

  • The Kooks - Listen
  • Interpol - El Pintor
  • Tricky - Adrian Thaws
  • Ryan Adams - Ryan Adams
  • Banks - Goddess
  • Sloan - Commonwealth
  • Molly Johnson - Because Of Billie
  • Deadlock - Re-Arrival
  • Ivan Hlas - Vítr ve vlasech
  • Helena Vondráčková - Best Of The Best

 


 


Maroon 5 VMaroon 5 - V

Po dvou letech od vydání předchozího alba Overexposed přicházejí Maroon 5 s další studiovou deskou, která dostala příznačný název V. Nahrávání probíhalo v kompletním složení, po krátké přestávce se do skupiny totiž vrátil klávesák Jesse Carmichael, který kapelu opustil po vydání posledního alba. Výsledkem roční intenzivní práce je jedenáct nových písní, z nichž se v průběhu jara vykrystalizoval pilotní singl Maps. Aktuálně Maroon 5 nasazují do rádií píseň Animals. Na nahrávce hostuje mimo jiné Gwen Stefani.

 

 

Swedish House Mafia Leave the World BehindSwedish House Mafia - Leave The World Behind

Trojlístek švédských DJů vystupující pod názvem Swedish House Mafia se připomíná dokumentárním filmem pojmenovaným Leave The World Behind. Ten mapuje celou hvězdnou cestu třech DJských kamarádů a poodkrývá nejen pohled do jejich života, ale především i do zákulisí úspěšného One Last Tour, během kterého trio zavítalo koncem roku 2012 i do Prahy. Po dvou vydaných deskách a stovkách vyprodaných show v největších halách a stadionech světa ukončila trojice kariéru.

 

 

Hammerfall rEvolutionHammerfall - (R)Evolution

Tři roky od počinu Infected přicházejí metalisté Hammerfall s novým materiálem. V pořadí deváté studiové album dostalo název (R)Evolution a obsahuje jedenáct skladeb. Jde o druhou nahrávku produkovanou Jamesem Michaelem a kytaristy Hammerfall Oscarem Dronjakem a Pontusem Norgrenem. Švédská sestava loni oslavila už dvacet let na scéně.

 

 

 

OST Tři bratřiRůzní - Tři bratři OST

Soundtrack k pohádce Tři bratři od oscarového režiséra Jana Svěráka obsahuje přes 60 minut hudby a písní. Na albu se podíleli Tomáš Klus, Vojtěch Dyk, Zdeněk Piškula, Marie Rottrová, Iva Bittová, Petra Černocká, Jiří Lábus, Ivana Chýlková, Bolek Polívka, David Matásek, Zuzana Norisová a další. Texty má na svědomí Zdeněk Svěrák, původní hudbu Jaroslava Uhlíře pro film upravil Michal Novinski.

 

 

  • Dionne Warwick - Feels So Good
  • Godsmack - 1000Hp
  • Dr. John - Ske-Dat-De-Dat (The Spirit Of Satch)
  • Haunted - Exit Wounds

 

TZ, ape

 


 

gagabennett 01 TOP

zavřít