Smyčcový MIB Quartet zahraje hity Metalliky, Queen i Depeche Mode

Vydáno 03.09.2014 | autor: Daniel Maršalík

V pátek 12. září oslaví v Rock Café své první narozeniny MIB Quartet - netradiční smyčcové kvarteto složené z profesionálních hudebníků. Čtyři absolventi konzervatoře i AMU, kteří hrají v předních českých orchestrech, si píší vlastní aranže a diváky oslovují instrumentálními verzemi hitů od umělců jako Queen, Ray Charles, Depeche Mode, Metallica nebo Michael Jackson.

Smyčcový MIB Quartet zahraje hity Metalliky, Queen i Depeche Mode Smyčcový MIB Quartet zahraje hity Metalliky, Queen i Depeche Mode

mib nastroje


"Na výroční koncert jsme si připravili pár nových pecek. Chceme, aby si fanoušci náš koncert pořádně užili, takže to bude hodně našlapané. Myslím, že můžeme slíbit každému, kdo přijde, že zažije nezapomenutelnou hudební narozeninovou party,"
řekl houslista kvarteta Saša Kopka. Kvarteto v tradičním složení dvou houslí, violy a violoncella doplňuje známý bubeník a zakladatel skupiny NeoPercussio Oleg Sokolov. Mimořádně tento večer doplní kapelu také kytara a klávesy.

V širokém repertoáru MIB Quartet posluchači naleznou hudbu rozličných stylů od jazzu, rocku, popu přes blues až k vážné hudbě. Seskupení si píše vlastní originální aranže, díky kterým divákům může nabídnout netradiční pojetí světových hitů. MIB Quartet za svůj první rok existence spolupracoval například se zpěvačkou Míšou Gemrotovou, s Milenou Steinmasslovou nebo s dirigentem Varhanem Orchestrovičem Bauerem.


Hostem na pátečním koncertě bude zpěvačka Martina Pártlová. Koncert proběhne v pátek 12. září od 20:30 v pražském klubu Rock Café, vstupné je 199 Kč.

TZ, dm

zavřít