Žádné drogy, žádný sex: Jasná páka vyrazila na podzimní turné

Vydáno 21.09.2014 | autor: redakce

Jasná páka má za sebou úvodní dva koncerty turné No Sex No Drugs. Na programu je dalších dvanáct měst v Česku a jedno na Slovensku. Vyvrcholením podzimní šňůry pak bude 9. listopadu závěrečný dvojkoncert v pražském Paláci Akropolis.

Žádné drogy, žádný sex: Jasná páka vyrazila na podzimní turné Žádné drogy, žádný sex: Jasná páka vyrazila na podzimní turné


Jasna paka-foto Marek Musil Jasná páka


Skupina, která vznikla před více než třiceti lety, vydala letos na jaře první oficiální album nazvané Černá deska. Z ní v rádiích koluje singl Konec nočních toulek a vznikl k ní stejnojmenný videoklip. Album kapela otestovala už na festivalech ve Slavonicích a v Trutnově, teď s novým materiálem vyrazila do klubů.

"Na začátku obnovení Jasné Páky byla pouze chuť občas si zahrát staré pecky, nové písně jsme začali tvořit až postupem času. Nová deska Jasné páky vznikala již delší dobu a tvořila se tzv. po kouscích de facto již od jejího znovuobnovení v roce 2008. Impulsem k přípravě jejího vydání bylo loňské turné při příležitosti 30. výročí známého paličského článku Nová vlna se starým obsahem v bolševickém plátku Tribuna," říká Michal Ambrož a dodává: "Stále platí jasný vzkaz všem komunistům: Pal vocud!"


Aktuální sestavu kapely tvoří Michal Ambrož, David Koller, Petr Váša, Vladimír Zatloukal, Marta Minárik a Radovan Jelínek. Na turné je dále doprovázejí hostující vokalistky Magdaléna Krisštofeková a Pája Táboříková.

No Sex No Drugs Tour 2014:

25. 9. Bratislava
26. 9. Krnov
28. 9. Ostrava
1. 10 Ústí nad Labem
2. 10. Jablonec
3. 10. Chomutov
9. 10. Přerov
10. 10. Zlín
11. 10. Vysoké Mýto
14. 10. Olomouc
15. 10. Brno
17. 10. České Budějovice
09. 11. Praha - Palác Akropolis (2 koncerty)

TZ, ape

zavřít