Zpívejte, vyzývá Ed Sheeran. Sám zazpívá v únoru v Praze

Vydáno 15.09.2014 | autor: redakce

Koncertní program pro rok 2015 se začíná plnit hvězdnými jmény: po ohlášení show Katy Perry se mohou radovat fanoušci Eda Sheerana. Sympaťák z Velké Británie dorazí do Česka 12. února, jen pár dní před svými narozeninami. Svůj hlas rozezní od osmi hodin ve Foru Karlín v Praze.

Zpívejte, vyzývá Ed Sheeran. Sám zazpívá v únoru v Praze Zpívejte, vyzývá Ed Sheeran. Sám zazpívá v únoru v Praze


ed sheeran fullEd Sheeran


Zpěvák a skladatel Ed Sheeran prorazil už se svým debutovým albem +, jež mu vyneslo dvě ceny Brit Awards v kategoriích Nejlepší britský sólový zpěvák a Skokan roku a katapultovalo ho mezi hudební smetánku ostrovní scény. V roce 2013 mu pilotní singl The A Team vynesl nominaci na cenu Grammy v kategorii Skladba roku. Na slavnostním vyhlašovacím galavečeru ji pak zazpíval společně s Eltonem Johnem.

Jeho druhé studiové album x vyšlo letos v červnu. První singl Sing napsal společně s Pharrellem Williamsem, jenž skladbu zároveň produkoval. Aktuálním singlem je píseň Don't.


Tvorba Eda Sheerana míchá různé hudební žánry. V jeho písničkách jsou patrné prvky popu, r&b, folku, ale také třeba alternativního hip-hopu. Není tedy divu, že jako zdroje inspirace zmiňuje Erica Claptona Boba Dylana, ale i rappera Eminema.

V Česku se třiadvacetiletý muzikant představí vůbec poprvé. Vstupenky na jeho pražský koncert budou k dispozici od 17. září od 990 Kč. {vypnoutlink:Team}


TZ, ape

zavřít