Andrea Marongiu, bubeník Crystal Fighters, náhle zemřel

Vydáno 16.09.2014 | autor: redakce

Andrea Marongiu s Crystal Fighters nahrál dvě alba a třikrát koncertoval v Česku. Příčina úmrtí mladého muzikanta není dosud známa.

Andrea Marongiu, bubeník Crystal Fighters, náhle zemřel Andrea Marongiu, bubeník Crystal Fighters, náhle zemřel


crystal fighters sziget-28Crystal Fighters na festivalu Sziget (2014)


Andrea Marongiu, jenž pocházel z italské Sardinie, se bubnování věnoval od 11 let a už o tři roky později veřejně vystupoval s místními umělci. Ke Crystal Fighters přišel v roce 2010. Muzikantovu smrt oznámili jeho spoluhráči 12. září. O den dřív Andrea na svém Twitteru informoval o blíže nespecifikované domácí rekonvalescenci.


Crystal Fighters s kořeny ve Španělsku a Velké Británii existují od roku 2008. Žánrově těžko zařaditelná kapela, jež propojuje tradiční baskický folklór se současnou elektronikou, vystoupila i na prestižních evropských festivalech jako Glastonbury, Pukkelpop nebo Sziget. Na svědomí má sestava dvě alba: Star of Love a Cave Rave.

V česku koncertně debutovali v roce 2011 v pražském MeetFactory, tamtéž se vrátili i na podzim loňského roku. V polovině letošního srpna se britsko-španělská indie-elektro parta objevila na festivalu Trutnoff Open Air. {vypnoutlink:The Prodigy,Prodigy,Air,Madness}


NME.com, ape, foto: Čestmír Jíra

zavřít