Gipsy.cz: Top 10 World Music Charts

Vydáno 04.04.2007 | autor: redakce

Rómská formace Gipsy.cz slaví úspěchy i v zahraničí. Debutové album Gipsy.cz Romano Hip Hop se aktuálně umístilo na 8. místě ve World Music Charts Europe

Gipsy.cz: Top 10 World Music Charts Gipsy.cz: Top 10 World Music Charts

Kapela si tak během března polepšila o pět míst. Je to vůbec poprvé, kdy se hudebníci z České republiky probojovali v této hitparádě do první desítky. Žebříček sestavuje každý měsíc přes padesát předních world music publicistů z třiadvaceti evropských zemí, kteří prezentují WMCE na evropských radiích. Kapela Gipsy.cz se tento měsíc představí také posluchačům BBC Radio 3 v pořadu World Routes. V březnu se objevila píseň Jednou z alba Romano Hip Hop na kompilaci Gipsy Groove věhlasného amerického labelu Putumayo.



V dubnu se pak stejná píseň objeví i na kompilaci Balkanica, kterou vydává italský Fairwood Music. Zájem o Gispsy.cz neutuchá ani v domácím prostředí. Například páteční koncert v Českých Budějovicích musel být pro velký zájem přeložen z klubu Solnice do větší Baziliky. Fanoušci Gipsy.cz se mohou těšit o velikonočních svátcích i na další koncerty, kapela vystoupí v sobotu 7. dubna v Nahořanech u Strakonic a v pondělí 9. dubna v pražském Lucerna Music Baru.



Gipsy.cz vyrazili na jaře letošního roku na evropské turné, na kterém zavítají mimo jiné do Rakouska, Velké Británie, Nizozemí, Slovenska, Maďarska a Německa. Samozřejmě nechybí ani koncerty na různých místech České republiky.
Aktualizovaný přehled koncertů je na internetových stránkách kapely zde.
zavřít