Nové album Pink Floyd: 18 skladeb "pro jednadvacáté století" vyjde v listopadu

Vydáno 22.09.2014 | autor: redakce

V červenci prosákla zpráva o chystaném albu Pink Floyd. Překvapivá informace teď nabírá konkrétních rozměrů. V pořadí patnáctá studiovka The Endless River, jíž od vydání předchozího alba The Division Bell dělí 20 let, se na trhu objeví 10. listopadu.

Nové album Pink Floyd: 18 skladeb Nové album Pink Floyd: 18 skladeb "pro jednadvacáté století" vyjde v listopadu

 

Pink Floyd 2014Pink Floyd už zastupují jen David Gilmour a Nick Mason. Richard Wright (vlevo) zemřel před šesti lety

Pink Floyd - The Endless RiverPink Floyd - The Endless River

 

Poprvé se o nahrávce na Twitteru zmínila Polly Samson, manželka zpěváka a kytaristy Davida Gilmoura, její slova následně potvrdila i kapela. Pink Floyd nyní v oficiální tiskové zprávě upřesnili nejen datum vydání, ale odtajnili také obal alba a další podrobnosti. David Gilmour potvrzuje, že základ desky vznikl už v roce 1993 během natáčení slavného alba Division Bell. K dispozici bylo údajně na dvacet hodin materiálu, který hudebníci znovu pečlivě poslouchali a selektovali. Vybrané nápady a fragmenty skupina rozvinula a přepracovala tak, aby novinka odpovídala jedenadvacátému století.

"Deska je poctou Ricku Wrightovi," říká bubeník Nick Mason. "Myslím, že je dobrou ukázkou toho, co dělal a jak moc bylo jeho hraní pro zvuk Pink Floyd důležité." The Endless River je převážně instrumentální album o čtyřech částech, celkem obsahuje 18 skladeb. Závěrečnou píseň Louder Than Words otextovala Polly Samson.


Další novinkou z tábora Pink Floyd je knižní publikace Odvrácená strana zdi, jež popisuje dramatickou a barvitou historii nejpopulárnější psychedelické kapely světa. Jedná se o první úplný příběh, který ilustruje množství fotografií počínaje vznikem kapely v Cambridgi přes období, kdy roli autora textů zastával Syd Barrett, až po nezapomenutelné natáčení alba Dark Side of the Moon. Nechybí ani kompletní diskografie kapely. Vše doprovází přes 200 fotografií Syda Barretta, Rogera Waterse, Davida Gilmoura, Ricka Wrighta a Nicka Masona včetně snímků z koncertů a momentek ze života. {vypnoutlink:Pink}

TZ, ape

zavřít