Co vychází v říjnu: přehled novinek

Vydáno 26.10.2014 | autor: redakce

Tento týden budou mít v hudebních obchodech radost zejména fanoušci Chinaski. Ti si své nové album přivezli z Velké Británie. Po dvou letech se připomíná Taylor Swift, rockery potěší Devin Townsend Project, nostalgiky pak Annie Lennox.

Co vychází v říjnu: přehled novinek Co vychází v říjnu: přehled novinek


Taylor Swift 1989Taylor Swift - 1989

Dva roky od vydání alba Red se o slovo opět hlásí Taylor Swift. Novinka 1989 je jejím pátým studiovým albem a dle slov samotné zpěvačky její první popovou deskou, která je navíc inspirována hudbou osmdesátých let. Nahrávka čtyřiadvacetileté zpěvačky, na níž se podílel i Ryan Tedder z OneRepublic, dostalo prostý název 1989, tedy podle roku jejího narození. Pilotní singl Shake It Off rotuje rádii od srpna.

 

 

Annie Lennox NostalgiaAnnie Lennox - Nostalgia

Annie Lennox se naposledy fanouškům připomněla albem A Christmas Cornucopia, na kterém přezpívala vánoční a zimní písně. Tentokrát bude novinka šedesátileté zpěvačky obsahovat coververze klasických písní z třicátých a čtyřicátých let minulého století. Annie, jež se proslavila v duu Eurythmics, vzdává svojí v pořadí šestou sólovou deskou obdiv takovým ikonám jako je Billie Holiday, Nina Simone, Jo Stafford nebo Louis Armstrong.

 

 

 

Devin Townsend Project Z2Devin Townsend Project - Z²

Všem rockerům jistě udělá radost novinka kanadského muzikanta Devina Townsenda. Nahrávka jeho pětičlenného projektu nazvaná Z² obsahuje dva disky: album Devin Townsend Project s názvem Sky Blue, a koncepční album Dark Matters, jež navazuje na jeho sólovku z roku 2007 Ziltoid the Omniscient. V souhrnu nový titul obsahuje třiadvacet skladeb.

 

 

 

Chinaski Rockfield COVChinaski - Rockfield

V září odjeli Chinaski natáčet do britských studií Rockfield ve Walesu, ve nichž nahráli Queen slavnou Bohemian Rhapsody a kde Coldplay napsali a natočili skladbu Yellow. Výsledkem je album Rockfield, které je podle kapely přelomovou nahrávkou jejich kariéry. Šestice albem završuje úspěšné období, jež letos gradovalo největším koncertem v historii kapely v O2 areně, který si nenechalo ujít 16 tisíc lidí. Album obsahuje jedenáct skladeb.

 

 

 

Jana Kirschner MorusaCiernaJana Kirschner - Moruša Čierna

Rok od vydání alba Moruša Biela, první části projektu Moruša, je na světě pokračování Moruša Čierna. "Moruša Čierna má celkem devět skladeb. Je to moje nejodvážnější album a jsem přesvědčená, že i nejpřekvapivější," popisuje zpěvačka a dodává: "Některé texty jsou poměrně dlouhé básně, na kterých jsem pracovala celé měsíce. Někdy si zas naopak hraju s jednoduchými dobře znějícími slovíčky..." Na albu se dokonce objeví i hlas Janiny 3,5leté dcery Matildy.

 

  • Damien Rice - My Favourite Faded Fantasy
  • Cavalera Conspiracy - Pandemonium
  • Václav Neckář - Mezi svými
  • Elán - Živých nás nedostanú
  • Lordi - Scare Force One
  • Black Veil Brides - Black Veil Brides
  • And You Will Know Us By The Trail Of Dead - IX
  • Obituary - Inked In Blood

 

Slipknot 5 - The Gray ChapterSlipknot - .5: The Gray Chapter

Čas jednoho z nejočekávanějších titulů podzimu nadešel. Po třech zveřejněných ukázkách: The Negative One, The Devil in I a čerstvé Cluster je venku kompletní novinka Slipknot .5: The Gray Chapter. Album se nerodilo snadno. Kapela se musela obejít bez dvou zakládajících členů – basák Paul Gray zemřel v roce 2010 a bubeník Joey Jordison z kapely loni odešel. Podle frontmana Coreyho Taylora je nový materiál průnikem melodičnosti alba Vol. 3: (The Subliminal Verses) a brutality desky Iowa.

 

 

Bush manOntheRunBush - Man On The Run

Je tomu přesně dvacet let, kdy post-grungeová parta Bush slavila úspěch se svým debutem Sixteen Stone s hity jako Everything Zen, Glycerine nebo Machinehead. Po dalších třech vydaných albech se Bush v roce 2002 odmlčeli. Po svém zmrtvýchvstání o osm let později natočili comebackovou nahrávku The Sea of Memories, letos se připomínají v pořadí šestým albem Man On the Run. Základní verze alba obsahuje jedenáct skladeb, deluxe verze o tři navíc.

 

 

Nicole-Scherzinger-Big-Fat-Lie-2014Nicole Scherzinger - Big Fat Lie

Americká zpěvačka, herečka a známá osobnost televizní obrazovky Nicole Scherzinger je zakládající členkou dívčí kapely The Pussycat Dolls. Její kariéra nabrala další obrátky v letech 2012-2013, kdy se stala členkou poroty britského X-Factoru, během něhož dosáhl na vrchol slávy i James Arthur. V letošním roce se Nicole opět soustředila na svoji sólovou hudební dráhu a natočila druhé sólové album Big Fat Lie.  Aktuální singlem je píseň On the Rocks.

 

 

skwor foto 15let titulkaŠkwor - 15 let (Incheba Aréna)

Necelý rok po vyprodaném narozeninovém koncertě v pražské Incheba Areně, kterým Škwor oslavili patnáct let na scéně, vychází na CD + DVD záznam tohoto vystoupení. Nechybí lety prověřené skladby jako Sraž nás na kolena, Vyvolenej, Kámen, Vyhlašuju boj a samozřejmě ani několik songů z loňské řadovky Sliby & Lži včetně Poslouchej a balady Síla starejch vín. Živák je zároveň předzvěstí premiérového koncertu ve Velkém sále pražské Lucerny, jenž proběhne 14. listopadu.

 

 

Karel Kryl 70Různí - Karel Kryl: 70

Letošní dvojí životní výročí písničkáře, básníka, výtvarníka a novináře Karla Kryla (1944–1994) připomenul 8. dubna koncert v pražské Lucerně, kdy se podařilo oslovit mladé interprety, pro které jsou Krylovy legendární písničky důležitou součástí jejich hudební paměti. Účinkovali např. Xindl X, Michal Hrůza, Aneta Langerová, Divokej Bill, sestry Irglovy nebo Tomáš Klus. Záznam jedinečného večera nyní vychází v podobě společného CD a DVD, symbolizovaného nevšední titulkovou ilustrací Jaromíra Švejdíka a bookletem s dokumentárními fotografiemi.

 

  • ...And You Will Know Us by the Trail of Dead – IX
  • Ben Howard - I Forget Where We
  • Amaranthe - Massive Addictive
  • Dionne Warwick : Feels So Good
  • Orange Goblin - Back From The Abyss
  • Harlej - Na Prodej
  • Chris De Buryn - The Hands Of Man

 


 


U2 Songs Of Innocence coverU2 - Songs Of Innocence

U2 začátkem září způsobili totální poprask. V den uvedení nových produktů firmy Apple bez předchozích informací ohlásili vydání nové desky Songs Of Innocence a téhož dne ji zpřístupnili na dobu pět týdnů zdarma. Kapela nové album začala natáčet v červnu roku 2012 a s přestávkami ho dokončila letos v březnu. Hlavní producentské slovo měl během natáčení osvědčený Danger Mouse, svojí troškou do mlýna přispěl například i Ryan Tedder z OneRepublic, uznávaný britský producent Paul Epworth, Declan Gaffney nebo britský producent Flood.

 

 

Lamb Backspace UnwindLamb - Backspace Unwind

Tři roky od vydání nahrávky 5 mají fanoušci elektronického dua Lamb důvod k radosti. Andy Barlow a Lou Rhodes od začátku roku pracovali na novém materiálu a výsledkem je v pořadí šestá studiová nahrávka s názvem Backspace Unwind s desetipoložkovým tracklistem. Dvojice nové skladby představí na evropském turné, které nemine ani Českou republiku a Slovensko: Lamb vystoupí 2. prosince v pražském Lucerna Music Baru, 3. prosince v brněnském klubu Fléda a 4. prosince v MMC v Bratislavě.

 

 

Lamb od God As-The-Palaces-Burn Lamb of God - As the Palaces Burn

V červnu 2012 byl zatčen českou policií zpěvák kapely Lamb of God Randy Blythe, a to kvůli zranění a následnému úmrtí fanouška při koncertě v roce 2010. Zůstal pět týdnů ve vazbě a následně byl propuštěn na kauci. I o tom pojednává nové dokumentární 2DVD, kromě toho zachycuje i atmosféru a živá vystoupení z jejich poslední světové šňůry a dokazuje, kam až může zajít původně pečlivě naplánové turné, když se stane takováto neočekávaná a tragická událost.

 

 

pentatonix-christmas-albumPentatonix - That's Christmas To Me

V návaznosti na studiové album PTX Vol. 3, které vyšlo v září letošního roku, připravili Pentatonix na letošní předvánoční trh i novou nahrávku svátečních písní That's Christmas To Me. Ta obsahuje jak klasické vánoční skladby, moderní vánoční písně, tak i jednu původní sváteční nahrávku

 

 

 

Segrado CoverMichal Horáček & František Segrado – Segrado

Textař a producent Michal Horáček přichází s dalším ze svých projektů: albem Segrado. Jde o sólový debut šedesátiletého Františka Segrada. Ten během sólové čtyřicetileté kariéry ve folkových, folklórních i rockových formacích nahrál písně pro dvacítku alb, aktuální album ho však poprvé představuje jako protagonistu vlastního projektu. Dramaturgie se ujal Michal Horáček, autor textů všech jedenácti písní. Stěžejním tématem je Segradova životní zkušenost a nepopiratelné umění vyprávět příběhy.

 

  • Ian Anderson - Homo Erraticus (Tour Edition)
  • Adam Cohen - We Go Home
  • Ondřej Ruml - Ondřej Ruml zpívá Ježka, Voskovce a Wericha
  • Bratři Ebenové - Čas holin
  • Sarah & The Adams - Thank You
  • Ondřej Havelka - Kríze sem, kríze tam
  • Neil Diamond - Melody Road
  • Wabi & Ďáblovo stádo - Příběhy písní
  • Gavin DeGraw - Finest Hour: The Best of Gavin DeGraw
  • Jonáš Kaufmann - Du bist die Welt für mich

 


 


Bryan Adams Tracks Of My YearsBryan Adams - Tracks Of My Years

Po šesti letech od poslední studiovky 11 se rocker Bryan Adams připomíná novou studiovkou Tracks of My Years. Tentokrát nejde o nový materiál z pera kanadského muzikanta, ale o kolekci deseti coververzí. Nechybí mezi nimi takové skvosty jako Any Time At All od The Beatles, I Can't Stop Loving You Raye Charlese, Lay Lady Lay Boba Dylana nebo Rock And Roll Music Chucka Berryho. Podle Adamse zabralo natáčení tři měsíce, samotný výběr písní mnohem déle.

 

Jamie Cullum InterludeJamie Cullum - Interlude

Britský zpěvák Jamie Cullum potěší rok a půl od vydání posledního alba Momentum další porci nové muziky. Tentokrát půjde o čistě jazzový repertoár. Deska bude obsahovat celkem dvanáct písní, převážně půjde o klasické písně z počátků jazzu. Za pilotní singl byla vybrána skladba Don't Let Me Be Misunderstood, na které se představí i držitel ceny Grammy, legendární jazzový zpěvák a skladatel Gregory Porter. Kromě něj na albu zahostovala například i britská soulová diva Laura Mvula.

 

 

Ozzy Osbourne Memoirs Of A MadmanOzzy Osbourne - Memoirs of a Madman

Ozzy Osbourne, jehož kariéra trvá už čtyři desetiletí, rozšiřuje svoji sólovou diskografii o kolekci největších hitů Memoirs of a Madman. Čtyři roky od svého posledního řadového alba Scream posílá mezi své fanoušky 17 největších hitů. Nová nahrávka vyjde i na nosiči DVD, kde se objeví více než dva tucty klasických hudebních videoklipů Ozzyho Osbourna i dříve nevydaná živá vystoupení a rozhovory z jeho sólové kariéry.

 

 

 

Škwor-15let-titulkaŠkwor - 15 let - Praha Incheba Arena

Necelý rok po zcela vyprodaném narozeninovém koncertě v pražské Incheba Areně, vychází na CD a DVD záznam tohoto zatím největšího samostatného vystoupení Škworu. Záznam nabídne průřez dosavadní kariérou Škwor, kteří mají na svém kontě osm řadových desek. Tento živák je zároveň předzvěstí premiérového koncertu ve Velkém sále Lucerny. Ten proběhne 14. listopadu.



 

Richard Muller HLASY 2Richard Müller - Hlasy 2

Nahrávka s názvem Hlasy 2 je projekt zpěváka Richarda Müllera a skupiny Fragile, který navazuje na úspěch loňské "jedničky". Třídílný komplet obsahuje desku Koncert, která je vzpomínkou na předchozí turné. Na DVD najdou fanoušci záznam zachycující atmosféru vyprodaného bratislavského koncertu a na desce Hlasy 2 je osm zpěvákových skladeb v úpravách a cappella bez použití jediného nástroje. Fanoušci se tak mohou těšit na nové verze hitů Rieka, Baroko, Nahý II či Hluk.

 

  • Weezer - Everything Will Be Alright In The End
  • Lady Antebellum - 747
  • Mig 21 - Album
  • Jessie J - Sweet Tanker
  • Jessie Ware - Tough Love
  • Scooter - The Fifth Chapter
  • Tokio Hotel - Kings Of Suburbia
  • Sunrise Avenue - Fairytales - Best Of 2006-2014
  • Underworld - Dubnobasswithmyheadman


TZ, ape

 


Taylor Swift Photo 1989 01 TOP

zavřít