Z festivalu do klubu: Česko opět přivítá The Afghan Whigs

Vydáno 29.10.2014 | autor: redakce

Po návratu z více než desetiletého odpočinku si Česká republika užívá The Afghan Whigs poměrně často. V roce 2012 navštívili Lucerna Music Bar, letos v létě přijeli na Rock for People a 13. února se američtí rockeři opět vrátí do zmíněného pražského klubu.

Z festivalu do klubu: Česko opět přivítá The Afghan Whigs Z festivalu do klubu: Česko opět přivítá The Afghan Whigs


Afghan Whigs  rock for people den 2 75The Afghan Whigs na Rock for People


The Afghan Whigs získali kultovní status už na počátku 90. let, kdy v době vrcholného období vlny grunge vydali u prestižního alternativního labelu Sub Pop alba, která jim navždy zajistila místo v historii amerického alternativního rocku. Za všechna jmenujme to nejslavnější nazvané Gentlemen.


Po rozpadu v roce 2001 to vypadalo, že se kapela už nikdy nedá znovu dohromady. Frontman Greg Dulli se věnoval novým projektům (The Twilight Singers, The Gutter Twins s Markem Laneganem...), ostatní členové si také našli nové uplatnění a možnost reunionu byla dlouho popírána - až do roku 2012, kdy se kapela opět vydala na světové turné, během něhož v létě dorazili i do Prahy.

Nejde ovšem o pouhý chvilkový reunion. The Afghan Whigs chytili druhý dech, v květnu 2014 vydali kritiky i fanoušky velmi dobře přijatou desku Do To the Beast a nabitými koncerty stále udržují plamen garážového rocku s prvky grunge a soulu při životě.

Vstupenky na únorový koncert budou v předprodeji od 31. 10. od 450 Kč.

text: Jan Čapek, foto: Jan Kuča

zavřít