Mercury Prize vyhráli Young Fathers. V rámci Strun podzimu zahrají i v Praze

Vydáno 30.10.2014 | autor: Ondřej Bambas

Úplný závěr letošního ročníku festivalu Struny podzimu bude patřit trochu jiné hudbě než v předešlých večerech. Afterpárty pojede v rytmu hip hopu, elektroniky i soul punku. 12. listopadu v Roxy NoD zahrají aktuální vítězové Mercury Prize Young Fathers.

Mercury Prize vyhráli Young Fathers. V rámci Strun podzimu zahrají i v Praze Mercury Prize vyhráli Young Fathers. V rámci Strun podzimu zahrají i v Praze


Young Fathers mYoung Fathers, vítězové Mercury Prize


Poměrně nečekaným vítězem letošní nominační listiny na Mercury Prize, která patří k nejrespektovanějším cenám ostrovní hudby, se stali Young Fathers. Skotské trio porazilo 29. října 2014 favority FKA Twigs či Damona Albarna i další skloňovanější interprety jako Anna Calvi, Royal Blood nebo Bombay Bicycle Club.

Kapela hrající alternativní hip hop se navíc zanedlouho představí i Praze v rámci večera Spotlight Strun podzimu. Připomeňme, že letošní ročník přinesl v hlavním programu již vystoupení Stevea Reicha s Colin Currie Group i Ahmada Jamala. Ještě nás čekají koncerty Chrise Thilea a Brada Mehldaua, Hugha Masekaly s Larrym Willisem a záverečný večer bude patřit Estrelle Morente.


Neoficiální afterparty proběhne pak o tři dny později v horní části Roxy - Experimentálním prostoru NoD. Kromě vítězných skotských rapperů Young Fathers, kteří k nám zavítají již poněkolikáté, se zde představí syn Bobbyho McFerrina Taylor hrajícího více elektronickou hudbu než jeho otec. Narozdíl od něj však vystoupí v České republice poprvé. Dále zahraje debutantka Xenia Rubinos z Ameriky nebo zpěvačka Law z Velké Británie. Z domácí scény podpoří čtveřici intepretů varhanice Katt s Da Fake Pandou a Floex v roli DJe.

Kompletní informace k večeru konanému 12. 11. v k prostorách NoD, jakož i k zbytku festivalu naleznete na oficiálních webových stránkách, stejně tak jako možnost koupě vstupenek. Jejich cena začíná na 250 Kč.


text: Ondřej Bambas, foto: Struny podzimu

zavřít