Ve 48 letech zemřel Wayne Static, výstřední frontman Static-X

Vydáno 02.11.2014 | autor: redakce

Wayne Static byl zakládající člen industrial metalové kapely Static-X. Podle informací billboard.com muzikant zemřel 1. listopadu za dosud nevyjasněných okolností.

Ve 48 letech zemřel Wayne Static, výstřední frontman Static-X Ve 48 letech zemřel Wayne Static, výstřední frontman Static-X


static-X novarockStatic-X na rakouském festivalu Nova Rock (2009)


Počátky Static-X se datují do roku 1994. První nahrávka Wisconsin Death Trip vyšla až o pět let později a znamenala pro kapelu zásadní komerční úspěch. Posledním albem je pět let starý titul Cult of Static. Poté se původní sestava rozešla a po krátkém reunionu s novými členy Wayne existenci Static-X loni v létě opět ukončil.

K smrti Wayne Statica (vlastním jménem Wayne Richard Well) se na sociálních sítích vyjádřilo velké množství spřátelených muzikantů. Mezi nimi např. členové Korn, Slipknot, Fear Factory, Sevendust, Coal Chamber, Disturbed nebo Soulfly. Podle zpěváka Papa Roach Jacoby Shaddixe je příčinou smrti předávkování, tato informace však nebyla dosud potvrzena.


Zpěvák, kytarista a klávesista, který se Static-X vyprodukoval celkem šest nahrávek, se měl v blízké době připojit k turné Powerman 5000 a Drowning Pool. {vypnoutlink:Death}

 

zdroj: blabbermouth.net, billboard.com

zavřít