Aneta Langerová má hotovo. Nové album bude o čistých a křehkých dívkách a ženách

Vydáno 05.11.2014 | autor: redakce

Na Radosti. Tak Aneta Langerová pojmenovala své nové album, které pošle mezi své fanoušky už koncem listopadu. V pořadí čtvrtou studiovou nahrávku předznamenává první zveřejněná píseň Svatá Kordula.

Aneta Langerová má hotovo. Nové album bude o čistých a křehkých dívkách a ženách Aneta Langerová má hotovo. Nové album bude o čistých a křehkých dívkách a ženách

Aneta Langerová 2014 Olga Špátová 2Aneta Langerová album pokřtí 15. prosince


Na Radosti navazuje na dva a půl roku starý titul Pár míst. Ústředním prvkem nové nahrávky bude podle Langerové téma dívek a žen, které spojuje čistota, křehkost, ale současně i odvaha jít svou cestou.

"Na Radosti je místo, kde se zastavil čas a s ním i osudy lidí, kteří tam žili. To místo jsme si zamilovali, okouzlilo nás a vtáhlo do děje příběhů, které chceme vyprávět," říká Aneta Langerová, která při natáčení hledala inspiraci v šumavských lesích. Nejbližším spolupracovníkem jí byl klavírista, hudební skladatel a producent Jakub Zitko.


První zveřejněná píseň Svatá Kordula je věnována patronce všech lodníků, mořeplavců a poutníků. "Je to o lásce a vášni, která ji provází. Píseň jsem věnovala Kordule, protože je to taková naše ochránkyně, abychom v rozbouřených vodách našli cestu domů. Je dobré vědět, že nad námi někdo drží ochrannou ruku," s úsměvem vysvětluje Aneta.

Symbolický křest desky, jež vychází 28. listopadu, proběhne 15. prosince v pražském divadle Studio DVA. 

Fanoušci se už teď mohou těšit na jarní turné, na které Aneta vyrazí s osmičlenným hudebním tělesem. Vystoupí i na vyhlášení cen Žebřík - 13. března 2015 v KC Depo v Plzni.

TZ, ape, foto: Olga Špátová

zavřít