Co vychází v prosinci: přehled novinek

Vydáno 22.12.2014 | autor: redakce

Dva dny před Štědrým dnem už se "velkých" titulů nedočkáte, vybrat si ovšem můžete z nejrůznějších živáků nebo reedic. Konkrétně na vás čeká Gary Barlow, Metallica nebo Deep Purple. Studiovou novinku pak nachystal Alkehol.

Co vychází v prosinci: přehled novinek Co vychází v prosinci: přehled novinek


gary barlow - since i saw you lastGary Barlow - Since You Saw Him Last (DVD)

Loni na podzim vydal tvůrčí mozek Take That své čtvrté album Since You Saw Him Last. Na podporu desky vyrazil na veleúspěšné turné po Velké Británii a jednu ze zastávek - vyprodanou show v Manchesteru - mapuje stejnojmenné DVD. Během koncertu zazněly největší hity jeho sólové kariéry, stejně tak i nejúspěšnější skladby Take That, jako např. How Deep Is Your Love, Back for Good nebo Never Forget.

 

 

 

 

 

deep purple - made in japanDeep Purple - Made In Japan (DVD)

Poslední studiové album vydali Deep Purple v roce 2013 pod názvem Now What?! To je v pořadí devatenáctým řadovým počinem v jejich diskografii. Krátce před Vánoci nachystala kapela rozšířenou edici živáku Made in Japan. Přestože od vydání originální verze uplynulo už dvaačtyřicet let, v novém vydání najdou fanoušci mnoho bonusového materiálu, případně i knižní publikace. Chcete-li Deep Purple vidět naživo, dočkáte se hned příští rok: v Ostravě 27. října a v Plzni 28. října.

 

 

 

 

 

metallica - some kind of monsterMetallica - Some Kind Of Monster (DVD)

Už deset let uplynulo od vydání snímku Some Kind Of Monster. Ten přinesl interní pohled na životy jednotlivých členů kapely, která v té době čelila osobním a profesionálním výzvám v průběhu natáčení alba St. Anger. Dokument, který se natáčel dva roky, zachycuje vzájemné vztahy v kapele, vnitřní démony čtveřice, ale také snahu o sladění osobních životů s požadavky neustále se měnícího hudebního průmyslu. Aktuální reedice je doplněna o dosud nezveřejněný materiál.

 

 

 

 

alkehol rumAlkehol - R.U.M.

Jsou to dva roky, co vyšlo poslední album alkoholu Do bezvědomí. Na něj navazuje novinka s názvem R.U.M. Nahrávka vznikala více než rok, nahrávalo se na podzim na Slovensku ve studiu JVS Records a dále v Praze ve studiu Alkohol. Nahrávka obsahuje čtrnáct skladeb, křest desky proběhnul 14. prosince v pražské Retro Music Hall. Jde už o šestnácté studiové album kapely.

 

 

tina unplugged COVTina - Unplugged 2004-2014

Slovenská zpěvačka Tina si momentálně užívá příjemné mateřské povinnosti. Dříve, než se znovu vrhne do nahrávání nového materiálu, pouští do světa výběrovku Unplugged 2004-2014. Ta obsahuje její starší skladby v akustické úpravě a novou píseň Ďakujem. Jde o coververzi 35 staré maďarské skladby, jíž otextoval její manžel, rapper Separ.

 

 

 



Nicki Minaj PinkprintNicki Minaj - Pinkprint

Nicki Minaj na sebe letos upozornila hned několikrát. Nejprve vyvolala pozornost explicitním videoklipem k singlu Anaconda plným třesoucích se pozadí, později dalším klipem k singlu Only s nacistickou tématikou. Těsně před Vánoci je venku její v pořadí třetí album Pinkprint. Pod skladbami zpěvačky a rapperky jsou podepsány osobnosti jako např. Beyoncé, Katy Perry, Jessie Ware, v písních pak mimo jiné uslyšíte hlasy rapperů jako Drake, Lil Wayne nebo Chris Brown.

 

 

5 Seconds Of Summer Livesos5 Seconds Of Summer - Livesos

Australská chlapecká kapela 5 Seconds Of Summer odstartovala svoji hvězdnou kariéru songem She Looks So Perfect a v průběhu roku vydala debutové album s prostým názvem 5 Seconds Of Summer s dvanáctkou autorských písní. Na předvánoční čas připravila sestava živák s čtrnácti písněmi, jež byly pořízeny během letošního turné v Evropě, Severní Americe i Austrálii a jako bonus studiovou verzi skladby What I Like About You.

 

 

 

Smashing Pumpkins Monuments To An ElegySmashing Pumpkins : Monuments To An Elegy

Hned dvě alba v krátkém sledu slibovali Smashing Pumpkins na závěr letošního a začátek příštího roku. Prvním ze dvou počinů je nahrávka Monuments To An Elegy. Na desce se podílel i Tommy Lee z Mötley Crüe a Jeff Schroeder, který je jediným potvrzeným spoluhráčem působícím v předešlé sestavě. The Smashing Pumpkins anoncovali novinku singlem Being Beige, zatím poslední ukázkou je píseň Drum + Fire. Album obsahuje devět písní.

 

 

Petr Kolar Na zofinePetr Kolář - Na Žofíně

Držitel pěti stříbrných Českých slavíků přichystal k letošním Vánocům speciální dárek pro všechny své fanoušky. Live set CD+DVD se záznamem akustického koncertu z Paláce Žofín z dubna letošního roku potěší svátečně laděnou atmosférou, nápaditými aranžemi a také akustickým podáním oblíbených písní. Zpěváka doprovází kapela v rozšířené sestavě o smyčcový kvartet a saxofon.

 

 

 

Tata Bojs - Strana A SP coverTata Bojs - Strana A

Antikvariát a S ní - to jsou názvy dvou nových písní, které Tata Bojs vydají v polovině prosince na desetipalcovém vinylovém SP Strana A a slavnostně je představí naživo na speciálních koncertech 16. 12. v brněnské Flédě a 18. 12. v pražském Divadle Archa. K oběma skladbám zároveň vznikly videoklipy.

 

 

 

  • OST - Into the Woods
  • OST - Paddington

 


 


Robbie Williams  Live in TallinnRobbie Williams - Live in Tallinn

Od poloviny června do konce srpna trvalo loňské turné Robbieho Williamse Take the Crown Stadium Tour. V jeho průběhu objel Evropu, mimo jiné čtyřikrát vyprodal londýnské Wembley. Jeden z největších koncertů si schoval až na úplný závěr: v Estonském Tallinu se na předposlední show celé šňůry přišlo podívat přes 60 tisíc diváků. V setlistu nechyběly klasiky jako Strong, Feel, Angels, ale i novější Candy. Kompletní záznam právě vychází na DVD. Letos úspěšný performer absolvoval další turné k desce Swings Both Ways.

 

 

 

 

Jake Bugg Live At The Royal Albert HallJake Bugg - Live At The Royal Albert Hall

Jake Bugg se před Vánoci pochlubí svým prvním koncertním záznamem. A nepůjde o nic menšího než show z proslulé londýnské Royal Albert Hall. Záznam byl pořízen letos v únoru a zaznamenává muzikantovo vyprodané vystoupení, poskládané zejména z jeho dvou řadových desek Jake Bugg a Shangri-La. Na pódiu se s ním ve dvou duetech objevil bývalý kytarista Smith Johnny Marr.

 

 

 

 

 

Vojtěch Dyk DeskaVojtěch Dyk & B-Side Band - Deska

Po dvou  velmi úspěšných celorepublikových turné a dvou záznamech živých koncertů na CD a DVD se úspěšné spojení Vojtěcha Dyka a B-Side Bandu s bandleaderem Josefem Buchtou představuje se studiovým projektem. Studiová nahrávka dostala název Deska a obsahuje devět skladeb. Na jaře příštího roku podpoří vydání CD nová série koncertů Deska Tour 2015, která bude s dvacítkou zastávek zatím nejrozsáhlejší šňůrou.

 

 

 

OST - Hobbit The Battle Of The Five ArmiesHoward Shore - The Hobbit: The Battle Of The Five Armies

Vyznavače velkolepých dobrodružství tento měsíc potěší v kinech závěrečný díl trilogie Hobit z pera J. R. R. Tolkiena a v režii Petera Jacksona. Po předloňském Hobit: Neočekávaná cesta a loňském Hobit: Šmakova dračí poušť přichází na řadu závěrečný díl Hobit: Bitva pěti armád. Soundtrack ke snímku, jenž uzavírá epické dobrodružství Bilbo Pytlíka, Thorina Pavézy a skupiny trpaslíků, složil Howard Shore.

 

 

 

  • Foreigner - The Best Of 4 And More
  • Yes - Like It Is (Yes At The Bristol Hippodrome)
  • Mary J. Blige - The London Sessions
  • She & Him - Classics

 


 

acdc rock or bustAC/DC - Rock or Bust

AC/DC se připomínají po šesti letech nahrávkou Rock or Bust. Obsahuje 11 nových skladeb a natáčela se na jaře v Kanadě. První zveřejněná skladba nese název Play Ball. Jde o první album AC/DC v jejich 41leté historii, na kterém se nepodílí zakládající člen kapely Malcolm Young. Jak již dříve kapela oznámila, ze zdravotních důvodů se Malcolm nemohl účastnit nahrávání a vzhledem k jeho současnému zdravotnímu stavu se do kapely již nevrátí. Na uvolněné místy kytaristy nastoupí Stevie Young, synovec bratrů Anguse a Malcolma Youngových.

 

 

Björk Biophilia LiveBjörk - Biophilia Live

Kritikou oceňovaný dokumentární film Biophilia Live zachycuje multidimenzionální koncert k poslednímu, v pořadí osmému albu Björk. Film dokumentuje intimní vystoupení v londýnském Alexandra Palace, kde Björk doprovázely unikátní hudební nástroje a vizuály. "Během devadesáti minut se můžete těšit nejen na hudbu převážně z jejího posledního alba z roku 2011: bude to hodina a půl dechberoucích animací tématicky zvolené ke každé písni a doplněné andělskými tóny dívčího sboru, jehož vzezření nám podsouvá myšlenku biblického nebe," píše v recenzi na redaktor iReportu David Stoklas.

 

Take That IIITake That - III

Už to jsou čtyři roky, co Take That všechny překvapili, když se vrátili v původním, pětičlenném složení a následně vydali album Progress. Nyní je tato britská skupina zpět s albem III. Kapeu aktuálně tvoří už pouze tři její zakládající členové: Gary Barlow, Mark Owen a Howard Donald. Robbie Williams ukončil v kapele své působení v roce 2012, koncem září tohoto roku definitivní odchod oznámil i Jason Orange. Základní verze desky přináší dvanáct autorských písní, za produkcí alba stojí uznávaný hitmaker Greg Kurtin v týmu nechyběl Stuart Price.

 

 

Wu-Tang Clan A Better TomorrowWu-Tang Clan - A Better Tomorrow

Úderka RZA, GZA, Method Man, Raekwon, Ghostface Killah,  Inspectah Deck, U-God, Masta Killa a Cappadonna je zpět. Po sedmi letech od předchozího počinu mají Wu-Tang Clan venku nový materiál nazvaný A Better Tomorrow. Album, jež vznikalo dlouhé tři roky, představily první singly Keep Watch, Ron O'Neal a Ruckus In B Minor.

 

 

 

traband  vlnobeatTraband - Vlnobeat

Nastartováno a odbrzděno. Lovepunk Trabandu dává tušit vysoké oktanové číslo a řádnou spotřebu strun. Nahrávka dostala název Vlnobeat a čtrnáct skladeb Jardy Svobody na ní Traband přetavil v radostný punk, radikální lovestory a lyrické protestsongy. Beaty se vlní a těkají na základech tanečních a rockových rytmů, lapají feeling psychedelie let 60., nevynechají country a přes potrhaný punk se vrací k základům toho nejlepšího z Trabandu. Album Vlnobeat vychází k 20. výročí existence Trabandu.

 

  • R.E.M. - When The Light Is Mine (The Best Of I.R.S Years 1982-1987 Video Collection)
  • Mogwai - Music Industry 3. Fitness Industry 1.
  • Stratovarius - Elements Pt.1 & 2
  • Blind Guardian - Twilight Of The Gods (EP)
  • Death Wolf - III - Östergötland


ape, TZ

 


 

acdc n2014 TOP

zavřít