Cenu Apollo může podruhé získat Boris Carloff. Šanci má Lenka Dusilová i Zrní

Vydáno 09.12.2014 | autor: redakce

Už počtvrté budou hudební kritici a dramaturgové oceňovat nejlepší domácí album roku. Cenu Apollo za rok 2014 získá někdo ze sedmičky nominovaných: Adrian T. Bell, Boris Carloff, Lenka Dusilová & Baromantika, Dva, Kieslowski, Sklenik a Zrní.

Cenu Apollo může podruhé získat Boris Carloff. Šanci má Lenka Dusilová i Zrní Cenu Apollo může podruhé získat Boris Carloff. Šanci má Lenka Dusilová i Zrní


Apollo37Posledními držiteli ceny Apollo jsou Bratři Orffové


Vítěze ceny Apollo 2014 vybere deset hudebních publicistů a dramaturgů, kteří byli svými kolegy zvoleni v prvním kole hlasování. Jméno autora nejlepšího alba za uplynulý rok se dozvíme 5. února v pražském klubu Podnik.

Vítěz dostane 60 tisíc korun od Ochranného svazu autorského a sochu od výtvarníka Maxima Velčovského. Z předávání cen bude pořizovat záznam ČT Art.


Ceny české hudební kritiky Apollo se poprvé předávaly v roce 2011, na Nové scéně Národního divadla tehdy uspěl písničkář a rapper Bonus s deskou Náměstí míru. V roce 2012 zvítězil během večera v klubu SaSaZu Boris Carloff s albem The Escapist, o rok později si v klubu La Loca převzali cenu Bratři Orffové za nahrávku Šero.


NOMINACE APOLLO 2014

Adrian T. Bell: Different World (Megafone)
Boris Carloff: Morphosis (Championship Music)
Lenka Dusilová & Baromantika: V hodině smrti (Supraphon)
Dva: Nipomo (Home Table)
Kieslowski: Mezi lopatky (Indies Scope)
Sklenik: Champagne Cork Pop (Sklenik)
Zrní: Následuj kojota (Supraphon)


TZ, ape, foto: Jana Zvolánková

zavřít