Android Asteroid přichystali novou desku. Pokřtí ji v Praze

Vydáno 18.12.2014 | autor: Daniel Maršalík

Skupina Android Asteroid dokončuje nové album Íkaros, které vzniklo i díky jejím fanouškům na Hithitu. Deska se může chlubit zvukem z New Yorku: finální mastering měl na starosti držitel Grammy Tom Coyne. Křest alba se uskuteční ve čtvrtek 18. prosince v pražském klubu Lucerna Music Bar.

Android Asteroid přichystali novou desku. Pokřtí ji v Praze Android Asteroid přichystali novou desku. Pokřtí ji v Praze

AA abbey2Android Asteroid pokřtí nové album 18. prosince v Lucerna Music Baru


Po loňském výletu do londýnského studia Abbey Road, kde Android Asteroid jako první Češi točili na magickém místě, které proslavili především The Beatles, ani letos parta kolem muzikantů Tomáše Konůpky a Honzy Pospíšila nepolevila v nárocích.

Na Íkaru se podobně jako na jejich debutu potkává spousta zdánlivě neslučitelných vlivů včetně beatů západoafrického kmene Joruba nebo moravského cimbálu. K albu vznikl i první videoklip, který natočil grafik Pavel Fuksa, autor designu desky.

Třetí deska Andoid Asteroid vznikala ve Studiu Svárov pod vedením hudebního inženýra a kytaristy Android Asteroid, Lukáše Martínka. Kromě Jana Pospíšila a Tomáše Konůpky na ní uslyšíte vokály kosmické Anny Marii Almeidy, baskytaristu Marka Minárika, klavíristu Viliama Béreše a legendárního kontrabasistu Josefa Feča.

Android Asteroid se rozhodli svou novou desku Íkaros vydat i na vinylu, což se jim povedlo i díky fanouškům, kteří je podpořili na crowdfundingovém portále Hithit.cz. Kapela tu získala téměř 80 tisíc korun.

TZ, dm

zavřít