CD Fresh Energy u REPORTU 5/07

Vydáno 30.04.2007 | autor: redakce

CD FRESH ENERGY, free příloha květnového REPORTU (vychází 1.5.), reaguje na vaše volání a představuje 16 mladých a neokoukaných kapel, jejichž čas zanedlouho přijde!

CD Fresh Energy u REPORTU 5/07 CD Fresh Energy u REPORTU 5/07

GAIA MESIAH
A Blinding Experience
z alba Alpha Female

Gaia byla na Žebříku i na obálce minulého čísla. Nejvíc času však letos strávila ve studiu s Jazem Colemanem a výsledkem společnéhlo snažení je ambiciózní album Alpha Female. Kdo jiný než tyhle dračice by měl otvírat kompilaci Fresh Energy?! www.gaiamesiah.com

UDG
Kurtizána
z alba Buď a nebe

Ústečtí „uppergroundoví“ UDG jedou! Právě vydali „dvojku“ Buď a nebe a koncertní kalendář mají našlapaný jako málokdo: na jejich webu najdete šňůru táhnoucí se od jara až do poloviny října.
www.udg.cz

PROHRÁLA V KARTÁCH
Prase
z alba Jaký to bude za vodou

Prohrála v kartách obsadila v Žebříku 2006 druhé místo v kategorii Objev roku. Dařilo se jí i v alternativním éteru (druhé místo celoroční hitparády Radia Wave). I když Horáčkova parta vyhrává už mnoho let, zdá se, že její čas nadchází právě nyní.
www.prohrala.cz



ATARI TERROR
SweeTEST Pie
dříve nevydáno

Atari Terror byli roztomile zaskočeni vítězstvím v prvním ročníku soutěže Jack Daniel’s Music. Právě se vrátili z Ameriky, kam byli vysláni coby vítězové. Výlet si pochvalují a s chutí se vrhají do natáčení debutního alba.
www.atariterror.cz

ON AIR
Begging The Sun
z EP Outbreaking Dvojnásobní finalisté Coca–Cola PopStar se rozhodli jít vlastní cestou a vydat si muziku, jaká se jim líbí, sami. Outbreaking je jejich druhým EP, nyní pracují na debutovém albu. V Praze je v nejbližší době můžete slyšet v Kině Černošice (5. 5.), Matrixu (25. 5.) a Rock Café (26. 6.).
www.onairsite.cz

EASTPARK

Scream 
z alba New Beginning

Kytaroví romantici strávili jaro s Annou K, která je pozvala na turné Večernice jako předkapelu. Zpěvák Pavel Bohatý kromě toho hostuje na sérii koncertů k šedesátinám Vladimíra Mišíka. A pak se pustí do natáčení druhého alba.
www.eastpark.cz

BŮHVÍ
Potopa
z alba Hodina

Bůhví pokračují ve své tradici jednoslovných názvů a po Aktu a Bůhví vydají album Hodina. Pokřtí ho 7. 6. v pražském Rock Café, v létě si pak zahrají na několika festivalech (namátkou 15. 6. na šumperském festu Pavlínin dvůr, 5. 7. v Hradci Králové na Rock for People).
www.buhvi.cz

MANDRAGE
Punk Rock Song
z alba Přišli jsme si pro vaše děti

Plzeňská tvrdě rocková parta Mandrage se považuje za mediální outsidery a popularitu získává raději přes koncerty než přes éter. Slyště první ochutnávku z ještě nevydaného debutu. Více v rozhovoru v rubrice Fresh Energy REPORTU 5/07.
www.mandrage.wz.cz

LUS3
Primal Dirty Fuck
z EP Pistol

Písničku s hustonázvem Primal Dirty Fuck najdete na horké novince, ípíčku Pistol, které LUS3 prezentují i na svém myspacu (http://www.myspace.com/lus3). Energický rock s novým ženským vokálem vrací tuhle čtveřici znovu do hry.
www.lus3.cz

 
BÁRA ZEMANOVÁ

Rozjetej vlak
z alba Rozjetej vlak

Autorem muziky i textu titulní písničky z debutu Báry Zemanové je Honza Křížek (autor vašeho oblíbeného sloupku plného slovních hříček, dobrodružného pravopisu a veselých příhod z kapelového života). Dále se na CD podepsali Vojta Říha z Blue Effectu a Oskar Petr.
www.barazemanova.com

PESTALOZZI
Z jiného století
z alba Český idiot part I

V rozhovoru s karlovarskými poprockery Pestalozzi v tomto REPORTU se dočtete všechno o jejich současném comebacku. Dospěli, ale zpívají „pořád o babách – to je náš hnací motor“. Proč ne?
www.pestalozzi-music.cz

TONELESS
Too Fast
z alba Shine And Sing

CD Shine And Sing mělo katastrofické datum vydání – 11. září – ale katastrofou nebylo. Kapelu hrajících jemný kytarový popík můžete vidět třeba 12. května na pražském fest Out Of Home. Na http://www.myspace.com/toneless jsou k slyšení čtyři další písničky a dokonce jedno video.
www.toneless.cz

PHOTOLAB
Ecstasy Of Amsterdam
ze soundtracku Pusinky

Kolem filmu Pusinky je hukot, skoro v něm zaniká fakt, že má i soundtrack komponovaný Janem P. Muchowem. Přispěl na něj i Photolab v čele s Magdalenou Šalamounovou, známou ze druhé řadě Česko hledá Superstar. V březnu odehrál své první koncerty, další budou 5. 5. (XT3, Praha), 9. 5. (Majáles v Pardubicích) a 16. 5. (Divadlo Pod lampou, Plzeň).
www.photolab.cz

THE SLOTS
Stop
z alba Babybox

Kytarová kapela britského střihu loni tasila debutovou desku Babybox. Jejich „stříbročerné melodie“ a lehká melancholie dotažená občasným využíváním klarinetu působí sympaticky a kapela pomalu ale jistě sbírá úspěchy. Nejblíže je můžete vidět 4. 5. v Českých Budějovicích a 15. 5. v Rock Café.
www.theslots.cz


LOVE GANGSTERS
Viva Sicherheits
z alba Viva Sicherheits

V dubnu se představili před Faithless, ale nevyhýbají se ani rockovým festivalům. Tvrdí, že „v popu je všechno“, zbožňují porno a chtěli by si zahrát s Princem. Můžete jim naslouchat mj. 19. 5. (Klub K2, České Budějovice) a 27. 5. (festival Mezi Ploty, Praha).
www.lovegangsters.com

F R E N C H   E N E R G Y

MIRA LEON
Tarabanda
z alba C`est L`argent Qui Fait La Guerre

Jako bonus k cédéčku Fresh Energy vám přinášíme „French Energy“ – skladbu veselé cikánské partičky Mira Leon z Francie. Čtveřice výstředních muzikantů míchá muziku ulice s elektronikou. Tarabanda je její nejslavnější písnička. www.myspace.com/miraleon
 
 
CD Fresh Energy si spolu s REPORTEM 5/07 (na obálce s Monkey Business) můžete objednat za 99 Kč na mailu predplatne@ireport.cz a na tel. 377 431 105. Ukázky z CD očekávejte v nejbližších dnech.

 

zavřít