Yann Tiersen v Praze představí i dosud utajovanou nahrávku

Vydáno 28.01.2015 | autor: redakce

Po třech letech se do Prahy vrátí francouzský muzikant Yann Tiersen. 26. února v Roxy zazní nejen výběr jeho nejlepších písní a novinek, ale prostor dostane i utajovaná hudební nahrávka pro olympijský program NDR.

Yann Tiersen v Praze představí i dosud utajovanou nahrávku Yann Tiersen v Praze představí i dosud utajovanou nahrávku

Yann TiersenYann Tiersen se do Prahy vrátí po třech letech


Úplně poprvé zahraje Tiersen krátký výběr hudby Martina Zeichneteho, autora nedávno objevených Kosmischer Laufer, utajované hudební nahrávky pro olympijský program ve Východním Berlíně. Od nahrávání ve Východním Berlíně v letech 1972 - 1983 se bude hudba Martina Zeichneteho premiérově hrát před živým publikem.

Zeichnete pracoval pro Státní olympijský program NDR a právě tady vytvořil nahrávky, které byly silně ovlivněné zvuky vznášejícími se tehdy ze Západu nad Berlínskou zdí. Jeho jediným publikem byli sportovci, kteří melodie používali k tréninku. Veřejně se prezentovat nemohl, jeho rytmy byly až moc "prozápadní". Tato nádherná vesmírná paměť byla objevena až v roce 2013 edinburským vydavatelstvím Unknown Capability, které okamžitě rozpoznalo jeho nadčasovost a umožnilo tak Zeichnetovu dílu dostat se na zasloužené výsluní.

 

 

Tiersenovo vystoupení bude doprovázet mladá francouzská zpěvačka Tiny Feet, která předvede své loopovací umění zahrnující kytaru, basu, semply i vokály. Vstupenky na akci jsou k dispozici od 620 Kč.

TZ, ape

zavřít