Björk konečně uvidíme na Colours Of Ostrava, přiveze novou desku

Vydáno 12.02.2015 | autor: Petr Lenk

 

S početnou kapelou a smyčcovým orchestrem přijede islandská zpěvačka Björk představit své nové album Vulnicura. Ta se měla v severomoravské metropoli představit už před třemi lety s předešlou nahrávkou Biophilia, vystoupení však pro nemoc zrušila.

Björk konečně uvidíme na Colours Of Ostrava, přiveze novou desku Björk konečně uvidíme na Colours Of Ostrava, přiveze novou desku

bjork mail1

 

Vulnicura je devátým zpěvaččiným sólo albem a už od ledna koluje na internetu. Björk je natočila s venezuelským producentem Arca, který s ní u nás rovněž vystoupí. Koncertní projekce představí vizuály, které vznikly speciálně pro nadcházející jarní výstavu Björk v Museum of Modern Art v New Yorku.

 

 


Björk již od mala nejde s proudem. Své hippies rodiče dráždila příklonem k punku, jazzu a taneční hudbě. Od poloviny 80. let působila v legendárních The Sugarcubes. Počínaje platinovým albem Debut Björk postupně mění podobu popmusic: novátorsky kloubí elektroniku se symfonickými orchestry, hip hopovými beatboxery, ženským inuitským sborem, lidskými hlasy a rytmy. „Jsem posedlá energií. Chtěla bych do svých uší vložit všechnu energii světa," říká o sobě.

Colours of Ostrava nabídnou ve dnech 16. do 19. července v Dolních Vítkovicích další zajímavá jména. K doposud potvrzeným umělcům patří například St. Vincent, Mika, Caribou, José González, The Cinematic Orchestra, Caravan Palace nebo Swans.

TZ, foto Arts Marketing {vypnoutlink: Björk}

 

 

zavřít