Colours of Ostrava rozzáří ostrovní hvězdy Kasabian

Vydáno 04.03.2015 | autor: redakce

Držitelé Brit Awards, NME Awards, Mojo Awards a aktuálně NME Awards 2015 - Nejlepší britská kapela a Nejlepší deska. To vše mají ve svém kapelním CV britští Kasabian. O své aktuální formě přesvědčí v polovině července diváky Colours of Ostrava.

Colours of Ostrava rozzáří ostrovní hvězdy Kasabian Colours of Ostrava rozzáří ostrovní hvězdy Kasabian


Kasabian 2015 2Kasabian letos vystoupí podruhé v České republice


"Nikdo na nás dnes nemá, jsme nezastavitelní. Jsme fantastická živá kapela," prohlásil sebevědomě zpěvák Tom Meighan před loňským vystoupením v Glastonbury, kde se stali očekávanými headlinery. "Kasabian jsou naživo skvělí. Byl to pro nás přirozený výběr," uvedli organizátoři festivalu před koncertem, který Meighan otevřel slovy: "Pět desek, deset let. Zasloužili jsme si to." Do České republiky se kapela vrátí po pěti letech od své premiéry na dnes již neexistujícím Open Air Festivalu.


Posledním zářezem Kasabian je loňská deska 48:13, jež překvapila fanoušky i hudební kritiku. "Jen málokdo pochopil, co chtěli pánové touhle deskou říct, i tak ale obsahuje hodně cenných momentů, díky nimž se rozhodně zapíše do dějin - minimálně ostrovního - rocku," vyjádřila své dojmy Katka Nováková v recenzi alba na iReportu.

Festival, jenž se uskuteční 16.-19. července v oblasti Dolní Vítkovice v Ostravě, už dříve oznámil jména jako Björk, Rudimental, St. Vincent, Mika, Caribou, Jose Gonzalez, The Cinematic Orchestra, Caravan Palace nebo Swans. {vypnoutlink:Air,Katka}


coloursofostrava.cz, ape

 

zavřít