Delta Vltavy odkryta: alt-J v létě dorazí do Žlutých lázní

Vydáno 05.03.2015 | autor: redakce

Vůbec poprvé zamíří do České republiky britské hvězdy alternativní scény alt-J. Držitelé prestižní Mercury Prize se před domácím publikem předvedou 17. června ve Žlutých lázních v Praze.

Delta Vltavy odkryta: alt-J v létě dorazí do Žlutých lázní Delta Vltavy odkryta: alt-J v létě dorazí do Žlutých lázní


alt J 2015 nalt-J se loni blýskli deskou This Is All Yours


Za uskupením jménem alt-J stojí čtveřice kamarádů, kteří se potkali během studia na vysoké škole v britském Leedsu. První deska An Awesome Wave z roku 2012 na sebe strhla nebývalou vlnu pozornosti a posbírala jednu cenu za druhou - Mercury Prize, Ivor Novello Award nebo rovnou tři nominace na Brit Awards. Do dnešního dne se prodalo více než milion kopií a debut si tak vysloužil platinu.

Nejčerstvějším počinem z dílny alt-J je album z loňského roku pojmenované This Is All Yours. Po ohromném úspěchu první desky před sebou tihle britští chameleoni neměli jednoduchý úkol. Přestože kapelu opustil basista Gwil Sainsbury, dokázala trojice na úspěch debutu navázat a This Is All Yours se okamžitě po svém vydání stalo nejprodávanější deskou ve Velké Británii.


Skupina v minulosti vystupovala na velkých festivalech jako jsou Latitude, Reading nebo Bestival a před sebou má třeba Lollapaloozu nebo Coachellu.

Vstupenky budou k dostání od 6. března. Limitovaný počet early bird lístků vyjde na 790 Kč, běžné vstupenky na 890 Kč.

 

TZ, ape

zavřít