Majáles v Praze hlásí 25 000 lidí

Vydáno 07.07.2009 | autor: redakce

Pražský Majáles má letos šanci přebít v návštěvnosti tradičně silnější brněnského kolegu. Pro Brno pořadatelé připravili stejně nabitý a pestrý program, oproti Pražskému Majálesu na Moravu přijede i I AM X.

Majáles v Praze hlásí 25 000 lidí Majáles v Praze hlásí 25 000 lidí

Pražskému Majálesu přálo počasí, první den na výstaviště v Holešovicích dorazilo zhruba dvanáct tisíc lidí. Druhý den jich skandinávská hvězda Clawfinger a na vedlejší stagi Dog Eat Dog přilákali ještě o tři tisíce víc. Nejenom studenti tak mají o Majálesy zájem, program přitáhl i ty, kteří již mají studentská léta nějaký čas za sebou. Na celém dvoudenním majálesovém open air festivalu panovala příjemná atmosféra. V úterý se pak Brno chystá na vyvrcholení majálesových oslav, které mají již tradičně podobu velkého open air festivalu.



Letošní Brněnský Majáles se prodlužuje stejně jako v Praze na dva dny a kromě špiček české a slovenské hudební scény přiveze do Brna i zahraniční kapely. Hvězdou úterního večera bude Transglobal Underground a německá kapela Oomph!. Ve středu pak kromě Kryštofa, Mig 21, Wohnout, Sunshine, Gaia Mesiah nebo No Name bude Brno svědkem výtečného koncertu švédsko-norské formace Clawfinger, projektu Chrise Cornera I AM X a také crossoverové legendy Dog Eat Dog.



Hudební program se rozšiřuje do více směrů – velkokapacitní taneční stan nabídne v úterý ska a punk, ve středu pak hip hop a drum and bass. Přiznivci zlomených beatů budou jistě nadšeni ze jmen jako LTJ Bukem & MC Conrad, Kontrafakt, PSH nebo WWW. Po nočním ukončení open air koncertů budou ve 23.00 na zastávce autobusu č. 77 přistaveny autobusy, které zdarma odvezou všechny zájemce přímo do klubu Fléda, kde bude zábava na oficiální afterparty pokračovat až do brzkých ranních hodin.

www.majales.cz
zavřít