Dream Theater oslaví 30. výročí i v Praze. Troufnou si na O2 arenu

Vydáno 25.03.2015 | autor: redakce

Klasici progresivního rocku Dream Theater po roce a půl opět rozezní své nástroje v Česku. Dějištěm jejich vystoupení bude 28. června pražská O2 arena.

Dream Theater oslaví 30. výročí i v Praze. Troufnou si na O2 arenu Dream Theater oslaví 30. výročí i v Praze. Troufnou si na O2 arenu


dream theater live 02Dream Theater na posledním koncertě v Praze (2014)


Skupinu Dream Theater založili v roce 1985 pod názvem Majesty John Petrucci, John Myung a Mike Portnoy. Přestože v průběhu uplynulých let kapela prodělala několik personálních změn, všichni výše zmínění původní členové spolu zůstali až do roku 2010, kdy je opustil Mike Portnoy. Ten byl nahrazen ve stejném roce bubeníkem Mikem Manginim. Do dnešního dne skupina prodala přes deset miliónů desek a DVD.

Jak v nedávném rozhovoru prozradil zpěvák James LaBrie, v únoru se Dream Theater sešli opět ve studiu, kde zahájili přípravy nového alba. Zatím bezejmenná novinka by měla v prodeji objevit letos na podzim. "Rád bych všechny naše fanoušky ujistil, že s natáčením nových desek opravdu nekončíme. Nehodláme se stát "nostalgickou skupinou", naopak. Milujeme to, co děláme, jak skládání nových alb tak koncertování. Proto stále fungujeme a stále se vyvíjíme," prozradil LaBrie.


Společně s Dream Theater na akci vystoupí Black Star Riders, britská skupina bývalých členů Thin Lizzy. "Thin Lizzy jsou už známý příběh, ale s Black Star Riders se posouváme do míst bez historie a to je zatraceně vzrušující.  Už léta jsem si hraní neužíval tak jako teď," říká kytarista Scott Gorham, který spolu s Damonem Johnsonem, Marco Mendozou a Rickym Warwickem založili Black Star Riders v roce 2012.

Dream Theater u nás uvede první ze série nadcházejících jednodenních hudebních akcí Prague Sounds Good! "Přestože se červnová premiéra Prague Sounds Good ponese v rockovém duchu, do budoucna bychom pod tímto názvem do Prahy rádi přivezli i umělce reprezentující jiné hudební styly. V tuto chvíli již s několika dalšími zajímavými jmény světové zahraniční scény intenzivně jednáme a není tak vyloučeno, že druhý díl Prague Sounds Good! uvedeme  ještě do konce roku," prozradil Patrik Svitek za pořádající agenturu NuCoast.

Vstupenky na první akci Prague Sounds Good budou k zakoupení za 990 Kč k stání a 1390 korun k sezení.


TZ, ape, foto: Matěj Slezák

zavřít